ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός για ρατσιστικό e-mail

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 08:26
A- A A+

Σε διαθεσιμότητα έθεσε η αστυνομία της Βοστώνης, τον αστυνομικό που έστειλε e-mail με ρατσιστικό περιεχόμενο, το οποίο ενδέχεται να αναζοπυρώσει την ένταση αναφορικά με την πρόσφατη σύλληψη του μαύρου καθηγητή του Χάρβαρντ, Λούϊς Γκέϊτς, στην οποία συνέβαλε και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο διοικητής της αστυνομίας της Βοστώνης, Εντ Ντέϊβις, έθεσε τον αστυνομικό, Τζάστιν Μπάρετ, 36 ετών, «σε αργία, ενώ εκκρεμεί ακρόαση σχετικά με την απόλυσή του», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο Επίτροπος Ντέιβις πληροφορήθηκε τα σχετικά με την αλληλογραφία που περιείχε ρατσιστικά σχόλια και χθες αφαίρεσε από τον αστυνομικό το όπλο και το σήμα του».

Στο e-mail, ο αστυνομικός αναφέρεται στον Γκέϊτς με το χαρακτηρισμό «μαϊμού της ζούγκλας που τρώει μπανάνες». Το περιεχόμενο του μηνύματος αποκάλυψε ο Διαδικτυακός ειδησεογραφικός ιστοχώρος MyFoxBoston.com

Ο δήμαρχος της Βοστώνης, Τομ Μενίνο, φέρεται να δήλωσε ότι ο Μπάρετ είναι «καρκίνος για το τμήμα» και απαίτησε την απόλυσή του.

Ο Γκέϊτς βρέθηκε στο επίκεντρο του πάντοτε παθιασμένου διαλόγου σχετικά με το ρατσισμό στις ΗΠΑ, όταν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για "ανάρμοστη συμπεριφορά" εξ αιτίας του ότι λογομάχησε με αστυνομικό ο οποίος είχε σταλεί να ερευνήσει μια καταγγελία για διάρρηξη στο σπίτι του καθηγητή, κοντά στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ο Ομπάμα προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ένταση δηλώνοντας ότι οι αστυνομικοί ενήργησαν «βλακωδώς», προσθέτοντας σαρκαστικά ότι εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο στο Λευκό Οίκο πιθανότατα «θα τον πυροβολούσαν». Επιχείρησε στη συνέχεια να κατευνάσει τα πνεύματα. Αργότερα σήμερα, φιλοξενεί τον καθηγητή Γκέϊτς και τον αστυνομικό που πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο στο Λευκό Οίκο για «μπίρα και φιλική κουβέντα».

Η αποκάλυψη του ηλεκτρονικού μηνύματος αναζωπυρώνει το θέμα και πλήττει την εικόνα της αστυνομίας της Βοστόνης τη στιγμή που ο Λευκός Οίκος προσπαθούσε να κατεβάσει την ένταση.

Το μήνυμα του Μπάρετ υβρίζει τον Γκέϊτς διότι λογόφερε με αστυνομικούς. «Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά έχω προκατάληψη για τους ανθρώπους που είναι βλάκες», αναφέρει αυτολεξί το μήνυμα, που είναι γεμάτο από συντακτικά και ορθογραφικά λάθη, σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Globe.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή