Το ΚΚΕ για τη νέα γρίπη

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009 17:03
A- A A+

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας διατύπωσε το ΚΚΕ, εξαπολύοντας βολές και κατά του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ αναφέρει πως εναι σχεδόν ανύπαρκτες οι δημόσιες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ «τώρα, με αφορμή την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, η κυβέρνηση υλοποιεί τα προαποφασισμένα και επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, σχέδια για εκχώρηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους ιδιώτες, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων για την υγεία στην Τοπική Διοίκηση και στις ΜΚΟ».

Υποστηρίζει ακόμη πως τα δημόσια νοσοκομεία υπολειτουργούν λόγω και των διαχρονικών ελλείψεων προσωπικού, Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, εργαστηριακής υποδομής κ.λπ. ενώ ταυτόχρονα λαμβάνονται μέτρα για μετατροπή της λειτουργίας τους σε επιχειρήσεις. «Τώρα στο παρά πέντε ανακοινώνουν, για πολλοστή φορά, ότι θα καλύψουν τις χρονίζουσες ελλείψεις και τα κενά» προσθέτει.

Καλώντας το εργατικό και λαϊκό κίνημα να μην επιτρέψει η νέα γρίπη να γίνει αφορμή για την παραπέρα επέλαση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία, αλλά και να επιμείνει στη διεκδίκηση άμεσων μέτρων Δημόσιας Υγείας και επιστημονικής ενημέρωσης, το ΚΚΕ ζητά:

· Να ξεκινήσουν πανελλαδικά παρεμβάσεις (ιατρική εξέταση, εντοπισμός ευάλωτων ομάδων κλπ) και εμβολιασμός με όσα εμβόλια ήδη υπάρχουν και ενδείκνυνται για τις ευάλωτες ομάδες (εποχική γρίπη, πνευμονιόκκοκος) και με το νέο εμβόλιο, αφού αποδειχθεί η ασφάλειά του για τη «νέα γρίπη». Να πραγματοποιηθούν με κινητές μονάδες του υπουργείου σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και σχολές, στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές, σε ΚΑΠΗ, στο στρατό, στα αεροδρόμια και στα σύνορα της χώρας αλλά και σε χώρους που εργάζονται ή που ζουν μετανάστες, πρόσφυγες άποροι, άστεγοι, τσιγγάνοι, τοξικοεξαρτημένοι (καταλύματα, σκηνές, πλατείες κλπ).

Ιδιαίτερη βοήθεια να δοθεί στους μετανάστες και τις οικογένειές τους, για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας. Αξιοπρεπείς κρατικοί χώροι φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Να τους παρέχονται όλες οι υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης. Ειδική κρατική μέριμνα για μητέρες και παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες.

· Να εγκατασταθεί μηχανισμός επιδημιολογικής επιτήρησης - αναφοράς κρουσμάτων σε όλους αυτούς τους χώρους, πανελλαδικά.

· Δωρεάν παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης για όποιον χρειαστεί νοσηλεία, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης.

· ¶μεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών θέσεων και όχι μόνο των έκτακτων αναγκών για τις ΜΕΘ. Προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα δημόσια νοσοκομεία και όχι με ανανέωση συμβάσεων. Μονιμοποίηση όλων όσοι δουλεύουν με ευέλικτες μορφές εργασίας (συμβασιούχοι, STAGE, επικουρικοί κλπ.) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Ενίσχυση των υποδομών και εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των νοσοκομείων.

· Λήψη όλων των μέτρων από το κράτος για την προστασία της υγείας και ασφάλειας όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

· Κρατική χρηματοδότηση ερευνών για συμβολή στην αντιμετώπιση της νόσου (φάρμακα- εμβόλια) μέσα από κρατικούς φορείς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή