Νέα γρίπη: Ξεπέρασαν τους 600 οι νεκροί στη Λατινική Αμερική

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009 19:01
UPD:19:30

Σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ο εφοδιασμός τους με αντιιικά φάρμακα.

A- A A+

Ξεπέρασαν τους 600 οι νεκροί από τη νέα γρίπη στη Λατινική Αμερική, την περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Ειδικότερα, η Αργεντινή μετρά 165 νεκρούς και το Μεξικό, απ' όπου ξεκίνησε η πανδημία τον Απρίλιο, 146. Ακολουθεί η Χιλή που σήμερα ανακοίνωσε ότι τα θύματα από τον ιό της νέας γρίπης ανέρχονται σε 87, δηλαδή οκτώ περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τις τελευταίες 24 ώρες αναθεώρησαν τον απολογισμό τους, προς τα επάνω, το Περού (29 νεκροί), η Κόστα Ρίκα (22), η Κολομβία (17), η Γουατεμάλα (10), η Βολιβία (9) και η Ονδούρα (4).

Παγκοσμίως η νέα γρίπη ευθύνεται για το θάνατο 816 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα την Δευτέρα.

Σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ο εφοδιασμός τους με αντιιικά φάρμακα. Στη Βραζιλία η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την πώληση του φαρμάκου Tamiflu από τα φαρμακεία ώστε να διασφαλίσει ότι θα χορηγηθεί μόνο σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Πολλοί Βραζιλιάνοι όμως περνούν τα σύνορα με την Ουρουγουάη και προμηθεύονται το φάρμακο από τη χώρα αυτή, όπου η πώλησή του είναι ελεύθερη.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή