Ονδούρα: Μαζική διαδήλωση υποστηρικτών του Σελάγια

Σάββατο, 01 Αυγούστου 2009 00:02
A- A A+

Περίπου 3.000 υποστηρικτές του αποπεμφθέντος προέδρου της Ονδούρας, Μανουέλ Σελάγια, διαδήλωσαν σήμερα στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα απαιτώντας την επιστροφή του και αποτίοντας φόρο τιμής σε έναν από τους συντρόφους τους που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διαδήλωσης.

Πρόκειται για το Ρότζερ Βαγιέχο, έναν 38χρονο καθηγητή, ο οποίος χτυπήθηκε από σφαίρα την Πέμπτη στη διάρκεια διαδήλωσης που διέλυσε βίαια η αστυνομία, η οποία επίσης χτύπησε τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το γεγονός.

Οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ισραέλ Σαλίνας, συνδικαλιστής και μέλος του Εθνικού Μετώπου κατά του πραξικοπήματος.

Η σημερινή διαδήλωση ήταν μαζικότερη από τις προηγούμενες. Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και η σύζυγος του προέδρου, ο οποίος εκδιώχθηκε στις 28 Ιουνίου, Σιομάρα Κάστρο, που επέστρεψε από τα σύνορα με τη Νικαράγουα έπειτα από μία άκαρπη προσπάθεια να περάσει στην άλλη πλευρά για να συναντήσει το σύζυγό της.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό υψηλή αστυνομική επιτήρηση, ωστόσο οι δυνάμεις της τάξης δεν επιχείρησαν να τη διακόψουν.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή