Φιλιππίνες: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Κορασόν Ακίνο

Κυριακή, 02 Αυγούστου 2009 10:38
A- A A+

Χιλιάδες Φιλιππινέζοι από όλες τις κοινωνικές τάξεις μεταβαίνουν σήμερα στο πανεπιστήμιο στην πρωτεύουσα της χώρας, Μανίλα, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στην πρώην πρόεδρο Κορασόν Ακίνο, η οποία απεβίωσε το βράδυ της Παρασκευής έπειτα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο.

Η ουρά στο πανεπιστήμιο Ντε Λα Σάλε μεγάλωσε κατά τη διάρκεια της νύκτας, καθώς ο κόσμος προσέρχεται για να αποτίσει τον ύστατο φόρο τιμής στην Ακίνο, η σορός της οποίας εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

«Είμαι μία από τις πολλές Φιλιππινέζες που πραγματικά αγαπούσαν την Κόρι Ακίνο. Γι'αυτό βρίσκομαι εδώ ακόμη και εάν πρόκειται να περιμένω πολύ ώρα», δήλωσε η 16χρονη Νιρβάνα Εσκουιβέλ, που όσα γνωρίζει για την πρώην πρόεδρο τα γνωρίζει μόνο από τις διηγήσεις των γονέων της.

Για πολλούς Φιλιππινέζους η Ακίνο υπήρξε ένας από τους καλύτερους ηγέτες που είχε ποτέ η χώρα. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την ημέρα εκείνη κανένα κατάστημα δεν θα ανοίξει και καμία υπηρεσία δεν θα λειτουργήσει.

Ως «εθνικό θησαυρό» χαρακτήρισε την Ακίνο η σημερινή πρόεδρος των Φιλιππίνων Γλόρια Αρόγιο, η οποία διέκοψε το ταξίδι της στις ΗΠΑ για να επιστρέψει για την κηδεία της Ακίνο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή