Ισπανία: Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι πυρκαγιές

Κυριακή, 02 Αυγούστου 2009 16:55
A- A A+

Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην Ισπανία, έχοντας κάψει τις τελευταίες δύο εβδομάδες συνολικά 45.000 εκτάρια δασικής έκτασης.

Δύο δασικές πυρκαγιές εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός ελέγχου και σήμερα στη χώρα. Η μεγαλύτερη είναι αυτή που από χθες σαρώνει τη νήσο Λα Πάλμα του συμπλέγματος των Καναρίων.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης Γουαδαλούπε Γκονθάλεθ Τάνιο σε συνέντευξη Τύπου, η πυρκαγιά αυτή έχει απανθρακώσει «1.500 με 2.000 εκτάρια» πευκοδάσους. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνεται από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Οι αρχές ευελπιστούν, πάντως, πως εντός της ημέρας, οι 500 πυροσβέστες, δασοφύλακες, στρατιώτες και τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς θα έχουν καταφέρει να περιορίσουν την έκτασή της.

Χθες, περίπου 4.000 άνθρωποι χρειάσθηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, για προληπτικούς λόγους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, όμως, και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην Αραγώνα της βορειοανατολικής Ισπανίας, κοντά στο Καλαταγιούδ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μέχρι στιγμής, έχουν καεί περίπου 700 εκτάρια δασικής έκτασης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή