Στο Μεξικό ο ανατραπείς πρόεδρος της Ονδούρας

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009 07:29
A- A A+

Επίσκεψη στο Μεξικό από τη Μανάγκουα, προετοιμάζει ο ανατραπείς πρόεδρος της Ονδούρας, Μανουέλ Σελάγια, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Φελίπε Καλδερόν, μετά από τις επαφές του στην πρωτεύουσα της Νικαράγουας, με Αμερικανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με ανακοίνωση ανθρώπων του περιβάλλοντός του.

Ανάμεσα στις δύο διεθνείς συναντήσεις του, ο Σελάγια επέστρεψε στην «βάση αντίστασης» των οπαδών του στο Οκοτάλ της Νικαράγουας, 20 χλμ. από τα σύνορα με την Ονδούρα, για να τους εμψυχώσει. Τους επανέλαβε τη βούλησή του να πολεμήσει ακούραστα για να επιστρέψει στην εξουσία, απ’ όπου ανατράπηκε με το πραξικόπημα της 28ης Ιουνίου.

Μετά την αναχώρηση του Σελάγια, πολλοί από τους υποστηρικτές του εγκατέλειψαν τη βάση στο Οκοτάλ, πιθανότατα με κατεύθυνση την Ονδούρα, όπου την Τετάρτη οι οπαδοί του θα διοργανώσουν δύο πορείες προς τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Μόνον λίγες εκατοντάδες παρέμειναν στο Οκοτάλ και ξεκίνησαν ασκήσεις στρατιωτικού τύπου.

Στην Τεγκουσιγάλπα, ο πραξικοπηματίας Ρομπέρτο Μιτσελέτι εξέφρασε την έκπληξή του για την υποστήριξη που παρέχουν στον Σελάγια οι ΗΠΑ, και ιδιαίτερα ο πρεσβευτής τους στην Ονδούρα Χιούγκο Λιόρενς, ο οποίος συναντήθηκε με τον ανατραπέντα πρόεδρο στην πρεσβεία της Ονδούρας στη Νικαράγουα. «Δεν υπάρχει καμμία χώρα, κανένας λαός τόσο δυνατός για να μας αναγκάσει να υποχωρήσουμε», τόνισε ο Μιτσελέτι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή