Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για οικονομία και τουρισμό

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009 17:55
UPD:18:17
A- A A+

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργών Οικονομίας και Τουρισμού μετά τη σημερινή συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πέρυσι η κυβέρνηση μας έλεγε ότι «έχουμε πιάσει πάτο στα έσοδα». Από ότι φαίνεται το βαρέλι είναι απύθμενο και ο πάτος συνεχώς βαθαίνει. Έχουν πάρει τρεις φορές φοροεισπρακτικά μέτρα, έχει καταρρεύσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός από το 2004 και συνεχίζουν να μας μιλούν για μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη.

Σχολιάζοντας την εκτίμηση του κ. Παπαθανασίου για την πορεία του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την οποία το δεύτερο εξάμηνο η κατάσταση θα ανατραπεί, καθώς θα αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα της κυβέρνησης, η κ. Καρακλιούμη σημείωσε: «πέντε χρόνια η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην οικονομία δεν έχει αποδώσει. Δεν βλέπω για ποιο λόγο θα αποδώσει τώρα».

Αναφορικά με την πορεία του τουρισμού τη φετινή σεζόν και τις δηλώσεις του κ. Μαρκόπουλου πως «τα καταστροφολογικά σενάρια της αρχής της χρόνου, ευτυχώς δεν έχουν επαληθευθεί και ότι παρά την οικονομική συγκυρία που υπάρχει τα πράγματα βαδίζουν ικανοποιητικά», η κ. Καρακλιούμη επεσήμανε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, η μείωση των αφίξεων των αλλοδαπών τουριστών στη χώρα μας είναι περίπου στο 10%.

Πρόσθεσε δε πως παρά τις «μεγαλόστομες εξαγγελίες του πρωθυπουργού όσον αφορά στον τουρισμό, έχουν χαθεί 19.000 θέσεις εργασίας, έχουν μειωθεί κατά μισό εκατομμύριο οι τουρίστες που έχουν έρθει στη χώρα μας και όλα αυτά σε έναν κλάδο ο οποίος είναι περίπου, το 20% του ΑΕΠ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή