Αλ. Τσίπρας: Η νέα γρίπη κάνει πιο έντονα τα χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2009 15:11
UPD:18:51

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού έκανε λόγο για έλλειψη ενός αξιόπιστου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθώς και τραγική υποστελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

A- A A+

«Στα χρόνια δομικά προβλήματα του ΕΣΥ, που σήμερα με την επιδημία της γρίπης γίνονται ακόμα εντονότερα» αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλεύονται προσβληθέντες από τη νέα γρίπη.

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για έλλειψη ενός αξιόπιστου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθώς και τραγική υποστελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Επίσης ζήτησε «να δοθεί τέλος στην ντροπή των 150 και πλέον κλινών εντατικής θεραπείας σε όλη τη χώρα, που είναι σε αχρηστία επειδή δεν υπάρχει προσωπικό», επισημαίνοντας οι ελλείψεις αυτές «δεν αντιμετωπίζονται με την εξαγγελία των 250 προσλήψεων νοσηλευτών που αντιστοιχεί μόνο στο 1% των συνολικών οργανικών κενών».

Α. Τσίπρας: Δύσκολη η αντιμετώπιση της πανδημίας όταν υπάρχει υποστελέχωση

Α. Τσίπρας: Δύσκολη η αντιμετώπιση της πανδημίας όταν υπάρχει υποστελέχωση

Ο κ. Τσίπρας έστεψε τα βέλη τόσο κατά της ΝΔ όσο και κατά του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας στείρα και ανούσια την αντιπαράθεσή τους για το θέμα της νέας γρίπης. «Και είναι ανούσια γιατί δεν εστιάζουν στα πραγματικά προβλήματα αλλά στο αν υπάρχει ή όχι στα χαρτιά σχέδιο δράσης» πρόσθεσε και διερωτήθηκε: «Και τώρα δηλαδή που υπάρχει σχέδιο στα χαρτιά, ποιός είναι, αλήθεια, αυτός που θα το εφαρμόσει στη πράξη;».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή