Μπάσκετ: Στο μισό η ποινή του Παναθηναϊκού

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2009 20:50
A- A A+

Η περσινή σειρά των τελικών της Α1 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είχε αρκετά... παρατράγουδα, με καμία από τις δύο ομάδες, ωστόσο, να μη γλιτώνει την «καμπάνα» από τον Αθλητικό Δικαστή. Όπως, όμως, και στην περίπτωση των «ερυθρολεύκων» (σ.σ. από 2 σε 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών), έτσι και οι «πράσινοι» είδαν το ΑΣΕΑΔ να μειώνει και την δική τους ποινή στο ήμισι.

Το «τριφύλλι» είχε τιμωρηθεί με μία αγωνιστική χωρίς θεατές για το κινητό που «προσγειώθηκε» στο κεφάλι του Νίκολα Βούιτσιτς και τη φωτοβολίδα η οποία «λαμπάδιασε» έναν σάκο της «ερυθρόλευκης» αποστολής και πρόστιμο ύψους 11.750 ευρώ, καθώς και με ακόμη μία για τη συμπλήρωση πέντε επιπλήξεων συν άλλο ένα πρόστιμο ύψους 4.850 ευρώ.

Έπειτα την εκδίκαση της έφεσης των πρωταθλητών Ελλάδος, το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε να εκδόσει νέα, ενιαία ποινή και η νέα χρονιά θα τους βρει να δίνουν μόλις μία αναμέτρηση χωρίς τη συμπαράσταση του κόσμου τους.

Αναλυτικά ο Αθλητικός Δικαστής είχε επιβάλει:

«α) για κάθε μια από τις τρεις παρατηρήσεις που γράφτηκαν στο Φ.Α. για εκτεταμένης έντασης υβριστικά συνθήματα με έγγραφη προειδοποίηση, επίπληξη και πρόστιμο 1.350,00¤ ήτοι συνολικά τρεις έγγραφες επιπλήξεις και συνολικό πρόστιμο 4.050,00¤ και

β) για βίαιη συμπεριφορά - περιορισμένης έκτασης επεισόδια, ρίψη κινητού τηλεφώνου σε βάρος του καλαθοσφαιριστή Vujcic Nikola καλαθοσφαιριστή της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π ΚΑΕ, ρίψη εντός αγωνιστικού χώρου αντικειμένων (κέρματα και μπαταρίες) και ρίψη φωτοβολίδας από την οποία ανεφλέγη σάκος μεταφοράς της φιλοξενούμενης ομάδος, ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για (1) μια αγωνιστική συνάντηση με γηπεδούχο την υπαίτια ΚΑΕ και πρόστιμο 7.700,00¤, για τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 25-5-2009».

και

«Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο ΚΑΕ μετά την συμπλήρωση, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2008-09, πέντε (5) επιπλήξεων, κατόπιν προειδοποιήσεων, οι οποίες έγιναν με την κοινοποίηση προς αυτήν των υπ' αριθμ. 79/27-11-2008, 16/30-1-2009 και 55/28-5-2009 αποφάσεών του άνω Δικαιδοτικού Οργάνου, που επέβαλαν τις ποινές επίπληξης, επιβάλλεται:

α) ποινή της διεξαγωγής εντός έδρας αγώνα της χωρίς την παρουσία θεατών για μία (1) αγωνιστική ημέρα, η οποία θα εκτελεστεί την επόμενη μετά την έκδοση της παρούσας απόφασης αγωνιστική ημέρα κατά την οποία θα είναι γηπεδούχος και σε περίπτωση που μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και του αγώνα μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερο από πέντε ημέρες, η απόφαση θα εκτελεστεί την μεθεπόμενη αγωνιστική και

β) χρηματικό πρόστιμο τεσσάρων χιλιάδων οχτακοσίων πενήντα ΕΥΡΩ (4.850,00)».

Πλέον, όμως, η ποινή των «πράσινων» για την περίοδο 2009-10 έχει ως εξής:

«Το ΑΣΕΑΔ με την υπ' αριθμ. 102/30-7-2009 απόφασή του μεταρρυθμίζει την με αριθμ. 55/28-5-2009 απόφαση του ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ ακυρώνοντας αυτή κατά τις επιβαλλόμενες ποινές σε βάρος της ως άνω ΚΑΕ. Επιβάλλει ενιαία την πειθαρχική ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) μιας αγωνιστικής ημέρας με γηπεδούχο την προσφεύγουσα και χρηματικό πρόστιμο 10.000,00¤. Ακυρώνει την υπ' αριθμ. 56/2009 απόφαση του ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα)».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις