Καμπότζη: Αύξηση των θανάτων από ελονοσία

Το πρώτο εξάμηνο του 2009
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009 08:50
A- A A+

Αύξηση 58% το πρώτο εξάμηνο του 2009 σημείωσαν οι θάνατοι από ελονοσία στην Καμπότζη, σύμφωνα με αξιωματούχο των υγειονομικών αρχών της χώρας, λόγω της πρόωρης έλευσης της περιόδου των βροχοπτώσεων, καθώς και των καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν στην προσπάθεια να διανεμηθούν κουνουπιέρες, όπως μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Ντουνγκ Σοτσίτ, διευθυντής του εθνικού κέντρου εντομολογίας και ελέγχου της ελονοσίας, ανέφερε ότι από την ασθένεια πέθαναν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο 103 άνθρωποι, έναντι 65 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ανέφερε η εφημερίδα The Phnom Penh Post.

Πρόσθεσε ότι από την ασθένεια προσβλήθηκαν 27.105 άνθρωποι το πρώτο εξάμηνο του 2009, έναντι 25.033 την προηγούμενη αντίστοιχη χρονική περίδιο.

"Εφέτος, είχαμε πρόωρη [έλευση] της περιόδου των βροχών, και αργήσαμε λίγο να διανείμουμε κουνουπιέρες στον κόσμο", είπε ο Ντουνγκ Σοτσίτ.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται στο φως μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη μελέτης που καταδεικνύει ότι ορισμένα στελέχη του ιού της ελονοσίας έχουν αναπτύξει αυξημένη αντίσταση στα φάρμακα στην Καμπότζη.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο περιοδικό New England Journal of Medicine, ανέφερε ότι τα παράσιτα δείχνουν αυξημένη αντίσταση στο artemisinin, το φάρμακο που χρησιμοποιείται συχνότερα για την θεραπεία της μαλάριας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή