Αρης Σπηλιωτόπουλος: Καμία εκλογική ετοιμότητα

Συνεδρίαση της Κυβερηνητικής για Παιδεία και Πολιτισμό
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009 14:24
A- A A+

Η σύνδεση Παιδείας - Πολιτισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, τόσο ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, κλήθηκαν να σχολιάσουν την εκλογολογία των τελευταίων ημερών και τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. «Εμείς προχωράμε καλά. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε», αρκέστηκε να πει ο κ. Σαμαράς, ενώ ο Αρης Σπηλιωτόπουλος σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε καμιά εκλογική ετοιμότητα, αλλά είναι διαρκώς έτοιμη για δράσεις που αφορούν στην επίλυση προβλημάτων. Η κυβέρνηση -είπε- έχει σαφή λαϊκή εντολή να λύσει προβλήματα.

A. Σπηλιωτόπουλος; Η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Σπηλιωτόπουλου.

Όσον αφορά το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι η Παιδεία και ο Πολιτισμός είναι δράσεις συνυφασμένες και όπως επεσήμανε, μετά από καλή συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες μετατρέπονται σε κομμάτια της εκπαίδευσης.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης στην ψηφιακή βιβλιοθήκη και το ψηφιακό βιβλίο, στην ανάδειξη πολιτιστικών χώρων και στην είσοδο της εικαστικής τέχνης στα σχολεία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού γνωστοποίησε ότι από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης έχει ολοκληρωθεί ο ψηφιακός κόμβος για τον πολιτισμό, ο οποίος θα βοηθάει στην ενίσχυση της μαθητικής εκπαίδευσης, ενώ όπως είπε, από το Δ’ ΚΠΣ (ΕΣΠΑ) υπάρχουν δύο έργα δράσης, τα θεωρικά, με τα οποία οι μαθητές θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση μια ειδική κάρτα σε σύγχρονους πολιτιστικούς χώρους, καθώς και οι λεγόμενοι νεοκλασικοί περίπατοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή