Ζιλμπέρτο Σίλβα: Δεν γνωρίζω τίποτα περί αποχώρησής μου

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009 21:00
UPD:21:01
A- A A+

Δηλώσεις μετά το τέλος του επαναληπτικού έκανε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος μίλησε για την πρόκριση απέναντι στη Σπάρτα Πράγας καθώς και για τις φήμες που θέλουν το μέλλον του αμφίβολο στην Παιανία. Εκτός του Βραζιλιάνου δηλώσεις έκαναν και οι Σπυρόπουλος, Γκάμπριελ και Γκαλίνοβιτς.

Ο εκ των αρχηγών της εθνικής Βραζιλίας τόνισε πως οι «πράσινοι» ήταν συγκεντρωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ τόνισε πως από τη στιγμή που ο επόμενος αντίπαλος θα είναι δυσκολότερος, πρέπει να φανούν το ίδιο σοβαροί.

Τα κυριότερα σημεία:

«Είχα πει κατά στη συνέντευξη Τύπου ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να παίξουμε με πειθαρχία. Ήμασταν πολύ πειθαρχημένοι και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Πήραμε μια πρόκριση που χρειαζόμασταν πολύ για ψυχολογικούς λόγους. Κανείς μας δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα μείνουμε εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ τόσο πρόωρα. Ημασταν αποφασισμένοι να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα και ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αξίζουν πολλά μπράβο στην ομάδα και για το αποτέλεσμα, αλλά και για την εμφάνιση».

«Ειλικρινά δεν ξέρω τίποτα (για τις φήμες), ούτε για ενδιαφέρον, ούτε για πρόταση ομάδας. Νιώθω όμορφα στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, είμαστε ευτυχισμένοι με την οικογένειά μου και δεν έχω κανέναν λόγο να φύγω. Μόνο αν η ομάδα θελήσει να φύγω… (γέλια). Αν αυτή δεν με θέλει, είναι άλλη ιστορία».

Από τη πλευρά του ο Γκαλίνοβιτς τόνισε πως η απόδοση της ομάδας ήταν φανταστική και πως η ηρεμία είναι το κλειδί και για τον επόμενο αντίπαλο.

Συγκεκριμένα: «Κάναμε ένα φανταστικό παιχνίδι όλοι μας όχι μόνο εγώ. Ήμασταν καλοί και στο πρώτο μέρος όπου χάσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά και στο δεύτερο όπου καταφέραμε να βάλουμε τα δύο γκολ που μας έδωσαν τελικά τη πρόκριση. Ήταν φανταστικό το δεύτερο . Κάνανε μια φάση αρκετά σημαντική αλλά είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Μια ευκαιρία θα την κάνανε. Τώρα που περάσαμε την Σπάρτα, ήμαστε πιο ήρεμοι και περιμένουμε τον επόμενο αντίπαλο».

Τέλος ο Σπυρόπουλος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός άξιζε την πρόκριση ενώ ο Γκάμπριελ μίλησε για επιβράβευση, ενώ αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια για τον κόσμο του «τριφυλλιού».

Σπυρόπουλος: «Πιστεύω ότι μπήκαμε αποφασισμένοι από το πρώτο λεπτό. Είπαμε από πριν να μην κάνουμε τα λάθη που κάναμε στο πρώτο παιχνίδι. Γιατί πιστεύω ότι το πρώτο ματς κρίθηκε από δικά μας προσωπικά λάθη. Εμείς από την αρχή ήμασταν πολύ καλύτεροι από την Σπάρτα, δημιουργούσαμε ευκαιρίες και πίστευα ότι φαινόταν ότι το πρώτο γκολ θα ερχόταν αργά ή γρήγορα που θα μας έδινε άλλη ψυχολογία και σίγουρα θα κυνηγούσαμε την πρόκριση με καλύτερες προϋποθέσεις. Το γκολ τελικά ήρθε σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο. Ήμασταν όμως πολύ καλύτεροί και δικαιούμασταν την πρόκριση».

«Είμαστε καινούρια ομάδα, ήρθαν αρκετά καινούρια πρόσωπα και μέχρι να μπουν στην ομάδα. Θα μου πείτε βέβαια από την άλλη ότι τα παιχνίδια για προκριματικά είναι πολύ σημαντικά. Τουλάχιστον καταφέραμε στο δεύτερο παιχνίδι και δείξαμε τον πραγματικό μας εαυτό και πήραμε την πρόκριση. Από εδώ και πέρα θα βρεθούμε σαν ομάδα και θα παίξουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο. Εμείς πιστεύαμε ότι θα περάσουμε και το δείξαμε από το πρώτο λεπτό που μπήκαμε αποφασισμένοι και κυνηγήσαμε το σκορ πρόκρισης».

Γκάμπριελ: «Μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο γήπεδο για να πάρουμε το σκορ που χρειαζόμασταν για να προκριθούμε. Ακόμη και όταν βάλαμε τα δύο γκολ δεν οπισθοχωρήσαμε και συνεχίσαμε να πιέζουμε τη Σπάρτα. Παίξαμε επιθετικά και επιβραβευτήκαμε με ένα τρίτο τέρμα στο τέλος του αγώνα. Ποτέ μου δεν έχω δει τόσο ενθουσιώδες πλήθος. Αποδεικνύεται γιατί οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θεωρούνται από τους πιο φανατικούς στην Ευρώπη. Είχαν μεγάλη συμβολή στην προσπάθειά μας και μας ενίσχυσαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η πίεση που άσκησαν στους αντιπάλους ήταν καθοριστικός παράγοντας για την πρόκρισή μας».

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις