Να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα καλεί τη Β. Κορέα ο Ομπάμα

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009 21:28
A- A A+

Να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα και την προκλητική της συμπεριφορά κάλεσε σήμερα τη Βόρεια Κορέα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μετά την απελευθέρωση των δυο Αμερικανίδων δημοσιογράφων.

«Έχουμε πει στους Βορειοκορεάτες ότι υπάρχει ένας δρόμος για καλύτερες σχέσεις, και αυτό προϋποθέτει να σταματήσουν να τελειοποιούν πυρηνικά όπλα και να θέσουν τέρμα στην προκλητική συμπεριφορά που δείχνουν», τόνισε ο Ομπάμα.

«θέλουμε το καλό του βορειοκορεάτικου λαού. Θέλουμε όμως να βεβαιωθούμε ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας λειτουργεί στο πλαίσιο των βασικών κανόνων της διεθνούς κοινότητας, αυτό που γνωρίζουν ότι αναμένουμε από αυτούς», προσθέτει ο Ομπάμα στη συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο MSNBC από την Ινδιάνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε δε ότι η αποστολή του πρώην προέδρου Μπίλ Κλίντον για την απελευθέρωση των δυο Αμερικανίδων δημοσιογράφων που κρατούνταν από τον Μάρτιο στη Βόρεια Κορέα, ήταν μια απόλυτα προσωπική πρωτοβουλία και όχι σημάδι χαλάρωσης της διπλωματικής πίεσης στο κομμουνιστικό καθεστώς.

«Είμαστε πολύ σαφείς στο γεγονός ότι επρόκειτο για μια ανθρωπιστική αποστολή», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος λίγο μετά την άφιξη στο αμερικανικό έδαφος των δυο δημοσιογράφων, Εουνα Λι και Λόρα Λινγκ.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή