Το WRC εκπέμπει... SOS από τη Formula1

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009 22:22
A- A A+

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι είναι σίγουρο ότι δε διανύει μια από τις καλύτερες σεζόν του φέτος και, έτσι, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ISC, η οποία έχει αναλάβει το promotion του WRC, Σίμον Λονγκ, ζήτησε με δηλώσεις του από τους οδηγούς της Formula1 να πάρουν το παράδειγμα του Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος έτρεξε στο Ράλι της Φινλανδίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η κρίσιμη περίοδος, την οποία περνάει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, ανάγκασε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ISC, Σίμον Λονγκ, η οποία είναι αρμόδια για το promotion του πρωταθλήματος, να ζητήσει από τους οδηγούς της Formula1 να παραδειγματιστούν τον Κίμι Ραϊκόνεν, που έτρεξε στο Ράλι Φινλανδίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, και να οδηγήσουν και αυτοί ένα αυτοκίνητο του WRC, καθώς πιστεύει ότι έχει κοινά στοιχεία με τη Formula1.

«Νομίζω ότι είναι φανταστικό να βλέπουμε τόσο ενδιαφέρον για το WRC από ανθρώπους της Formula1. Μιλάμε για τις δύο κορυφαίες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο, που οι οδηγοί έκαστης θεωρούν ότι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Το γεγονός ότι ο Σεμπαστιάν Λεμπ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι στα αστέρια της πίστας στο Γκραν Πρι του ¶μπου Ντάμπι και από την άλλη ο Κίμι έτρεξε στην Φινλανδία, νομίζω ότι είναι καλό και για τα δύο πρωταθλήματα.

Αυτή η κόντρα υπεροχής σε ότι αφορά τους κορυφαίους οδηγούς και τα κορυφαία οχήματα στον κόσμο είναι συναρπαστική. Και μου αρέσει. Υπάρχουν πάντως πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στην F1 και το WRC: επιθετικότητα, απόλυτη εξειδίκευση, τελειότητα σε κάθε τομέα και περίσσια αυτοπεποίθηση πίσω από το τιμόνι», είπε ο Λονγκ.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις