Ο Σαμαράς έσωσε τη Σέλτικ

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009 22:55
A- A A+

Ο Γιώργος Σαμαράς ήταν αυτός που έδωσε την πρόκριση στη Σέλτικ, που κέρδισε τη Ντιναμό στη Μόσχα με 2-0 και ανέτρεψε το 0-1 του πρώτου αγώνα. Ο Έλληνας διεθνής μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο 79' στη θέση του ΜακΝτόναλντ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το... χρυσό γκολ για τους Σκοτσέζους.

Η Σέλτικ ήθελε δυο γκολ στη Μόσχα για να ανατρέψει το 0-1 του Πάρκχεντ και να πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Γιώργος Σαμαρά με σπουδαία εμφάνιση σκόραρε το δεύτερο τέρμα των «καθολικών» και τους έστειλε στα πλέι οφ. Ο Έλληνας διεθνής μπήκε ως αλλαγή στη θέση του σκόρερ του πρώτου τέρματος, ΜακΝτόναλντ, στο 79' και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή για τον Τόνι Μαουμπρέι. Έτσι, η Σέλτικ θα βρίσκεται στην κλήρωση της Νιόν ως πιθανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ.

Όσον αφορά τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, φέτος δε θα κάνει ξανά πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωταθλητές Λευκορωσίας μπορεί να επικράτησαν με 2-1 της Βέντσπιλς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχαν ηττηθεί με 1-0 και το εκτός έδρας γκολ τους στέλνει σπίτι τους.

Η μεγάλη έκπληξη πάντως, έγινε και αφορά τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Οι κάτοχοι του τελευταίου κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, έμεινε στο 0-0 με τη Τιμισοάρα στη Ρουμανία, ένα αποτέλεσμα που ήταν αρκετό να τους κλείσει το δρόμο για το Τσάμπιονς Λιγκ, αφού στο Ντόνετσκ οι Ρουμάνοι είχαν αποσπάσει ισοπαλία 2-2. Ο αποκλεισμός της Σαχτάρ σημαίνει ότι η Στουτγκάρδη μπαίνει στο ίδιο γκρουπ με τον Παναθηναϊκό, με συνέπεια οι «πράσινοι» να αποφεύγουν έναν δύσκολο αντίπαλο.

Πρόκριση και για τη Λέφσκι Σόφιας μετά το 2-0 επί της Μπακού.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ντιναμό Μ-Σέλτικ 0-2 (44' ΜακΝτόναλντ, 90' Σαμαράς)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Βέντσπιλς 2-1 (43', 57' Κρίβετς-14' Τιγκίρλας)

Τιμισοάρα-Σαχτάρ 0-0

Λέφσκι Σόφιας-Μπακού 2-0 (64' Γιόβοφ, 80' Χριστόφ)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις