Ρωσία: Να σταματήσει η αποστολή όπλων στη Γεωργία

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009 12:32
UPD:14:11
A- A A+

Οι χώρες της Δύσης θα πρέπει να σταματήσουν την αποστολή όπλων στη Γεωργία, προειδοποίησε σήμερα Πέμπτη η Ρωσία, με αφορμή την πρώτη επέτειο της ρωσο-γεωργιανής σύγκρουσης.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τα ρωσικά ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αντρέι Νεστερένκο, κάλεσε τις χώρες της Δύσης να μην ενθαρρύνουν τα στρατιωτικά σχέδια της Γεωργίας, προμηθεύοντάς την με στρατιωτικό εξοπλισμό.

Η παροχή στρατιωτικής στήριξης ενθαρρύνει τη Γεωργία να εξετάζει την επίλυση των προβλημάτων της με στρατιωτικά και όχι διπλωματικά μέσα, προειδοποίησε ο Νεστερένκο.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τον πόλεμο Γεωργίας-Ρωσίας με αφορμή το καθεστώς των δύο αποσχισθεισών δημοκρατιών της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.

Οι δύο περιοχές έχουν κηρύξει την ανεξαρτησία τους και απολαμβάνουν την αναγνώριση και τη στήριξη της Ρωσίας. Ωστόσο, ελάχιστες είναι οι χώρες εκείνες που αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία τους.

Με αφορμή την πρώτη επέτειο της σύγκρουσής τους, οι δύο χώρες κατηγορούν η μία την άλλη ότι προετοιμάζονται για νέα πολεμική σύρραξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή