Έκκληση για απελευθέρωση 42 δημοσιογράφων στον Ιράν

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009 20:00
A- A A+

Έκκληση στις ιρανικές αρχές να σταματήσουν την εκστρατεία εκφοβισμού των εκπροσώπων του Τύπου και να απελευθερώσουν όλους τους δημοσιογράφους που έχουν φυλακίσει απηύθυνε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

«Πρέπει να σταματήσει ο εκφοβισμός των εκπροσώπων του Τύπου εάν επιθυμείτε να υπάρξει ένας νέος διάλογος», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Αιντάν Γουάιτ σε σχετική του ανακοίνωση.

Ο ίδιος κατάγγειλε το κλείσιμο το βράδυ της Τετάρτης στην Τεχεράνη των γραφείων της Ένωσης Ιρανών Δημοσιογράφων, η οποία είναι και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, και την επίθεση που δέχτηκαν δημοσιογράφοι από ένοπλους άνδρες.

Το κλείσιμο αυτό «αποστέλλει ένα μήνυμα που προκαλεί φόβο λόγω της τακτικής που ακολουθεί η χώρα έναντι της ελευθερίας του Τύπου», εκτιμά η Διεθνής Ομοσπονδία που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Η οργάνωση ζητά, τέλος, την άμεση απελευθέρωση 42 δημοσιογράφων που βρίσκονται τώρα στις ιρανικές φυλακές.

«Οι πράξεις της κυβέρνησης κατά των δημοσιογράφων και κατά του Τύπου γενικά, μειώνουν ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία και την φήμη της ιρανικής κυβέρνησης στη διεθνή κοινή γνώμη», σημείωσε ο Αιντάν Γουάιτ στο πλαίσιο συνάντησης που είχε το πρωί της Τρίτης με τον Ιρανό πρεσβευτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χαρακτήρισε «δύσκολη» τη συνάντηση αυτή γιατί ο Ιρανός πρεσβευτής εξέφρασε την ενόχλησή του για την «εξαιρετικά πολιτική» και «άδικη» κάλυψη της παρούσας κρίσης στο Ιράν από τα διεθνή μμε.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή