Την Ταϊβάν πλήττει ο τυφώνας «Μορακότ»

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2009 07:36
REUTERS

A- A A+

Παρέλυσε σήμερα η οδική και εναέρια κυκλοφορία εξαιτίας του τυφώνα «Μορακότ» που πλήττει από το πρωΐ τις βορειοανατολικές ακτές της Ταϊβάν με ταχύτητα ανέμων που φθάνει και τα 180 χιλιόμετρα την ώρα.

Στις 04:00 ώρα Ελλάδας το «μάτι» του τυφώνα βρισκόταν 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ιλαν στις βορειοανατολικές ακτές. Ο τυφώνας κινείται με ταχύτητα 12 χιλιομέτρων την ώρα και φθάνει σε διάμετρο τα 250 χιλιόμετρα. Γύρω στα μεσάνυκτα αναμένεται να έχει πλήξει το μεγαλύτετο τμήμα της νησιωτικής χώφας με θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές και να κινηθεί στη συνέχεια προς τις νοτιοανατολικές ακτές της Κίνας, ανακοινώθηκε από την μετεωρολογική υπηρεσία.

Σε περίπου 54.000 σπίτια στη βόρεια Ταϊβάν διακόπηκε η ηλεκτροδότηση ενώ προκλήθηκαν κατολισθήσεις σε ορεινές περιοχές στα κεντρικά. Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν πτήσεις στο εσωτερικό ενώ ακύρωσαν η τροποποίησαν διεθνείς. Οι σιδηρόδρομοι συνέχισαν την λειτουργία τους αλλά μειώθηκε η συχνότητα των δρομολογίων.

Δεν αναφέρθηκαν προς το παρόν θύματα η ζημιές.

Το Πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι περί τα 20.000 άτομα στην επαρχία Φουτζιάν εγκατέλειψαν τις εστίες τους και περίπου 30.000 πλοιάρια ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν καθώς ο τυφώνας Μορακότ αναμένεται να πλήξει τις ακτές της νοτιοανατολικές ακτές της Κίνας αργότερα σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή