Νεκρός κατά πάσα πιθανότητα ο αρχηγός των Πακιστανών Ταλιμπάν

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2009 08:49
REUTERS

A- A A+

Πιθανόν νεκρός είναι ο επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ με πέντε εκατομμύρια δολάρια, Μπαϊτουλάχ Μεσούντ, ηγέτης των Πακιστανών Ταλιμπάν, ο οποίος εικάζεται ότι σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του και τους σωματοφύλακές του, σε πυραυλική επίθεση πριν από δύο μέρες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Ρεχμάν Μαλίκ.

Τα πακιστανικά ΜΜΕ επιχειρούν να επιβεβαιώσουν τον θάνατό του, ενώ αξιωματούχος της υπηρεσίας αντικατασκοπείας στο νότιο Ουαζιριστάν δήλωσε στο Reuters, ότι ήδη πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Μεσούντ.

«Σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του και ενταφιάστηκε στο Ναργκοσέι», είπε ο αξιωματούχος αναφερόμενος σε μία μικρή περιοχή περίπου ένα χιλιόμετρο από το σημείο όπου έπεσε ο πύραυλος από μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροσκάφος.

Διπλωμάτες στο Ισλαμαμπάντ υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του Μεσούντ θα δυναμιτίσει το κλίμα στο Πακιστάν, αλλά πολλοί αμφισβητούν ότι θα βοηθήσει τις δυτικές δυνάμεις που μάχονται κατά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Ο Μεσούντ αυτοανακηρύχτηκε ηγέτης των Πακιστανών Ταλιμπάν στα τέλη του 2007 και τα μέλη τους ευθύνονται για ένα κύμα επιθέσεων αυτοκτονίας στο Πακιστάν και εναντίον δυτικών στόχων κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν.

Ο Μεσούντ κατηγορείται για τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο το Δεκέμβριο του 2007, κάτι που ο ίδιος αρνούνταν.

Πάντως, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters, ότι δεν υπάρχει λόγος να θεωρείται νεκρός ο Μεσούντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή