Γ. Παπανδρέου: Ανάγκη στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2009 00:26
A- A A+

Την ανάγκη υποστήριξης των πυρόπληκτων περιοχών τόνισε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινότητα Λάερμα στη Ρόδο, η οποία επλήγη πέρυσι από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για έλλειψη σχεδιασμού σε ό,τι αφορά την ανασυγκρότηση των πληγέντων περιοχών.

«Αυτή η κυβέρνηση έδειξε ότι, ούτε πρόληψη υπάρχει, ούτε το στελεχιακό δυναμικό ήταν επαρκές ή έτοιμο, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει άμεσα αυτή την κρίση, ούτε ο συντονισμός και η χρηματοδότηση των τοπικών φορέων, αλλά και των κεντρικών φορέων υπήρξε, και βεβαίως και η αποκατάσταση και η χρηματοδότηση αργεί, καθυστερεί, παρά τις ηρωικές προσπάθειες των τοπικών αρχών, της Νομαρχίας για να μπορέσει να βοηθήσει με ίδιους πόρους πολλές φορές την ανασυγκρότηση της περιοχής», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

«Με μπαλώματα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις, όπως γίνεται σήμερα», πρόσθεσε και επεσήμανε την ανάγκη ενός συνολικού σχεδιασμού ώστε να υπάρξει «μια οικονομική προοπτική, μια πράσινη ανάπτυξη, μια σύνδεση αυτής της ανασυγκρότησης με νέες μορφές παραγωγικής ταυτότητας, από τον τουρισμό, μέχρι τον αγροτικό τομέα», σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

«Χρειάζεται ο απαραίτητος κεντρικός αλλά και αποκεντρωμένος σχεδιασμός, ο συντονισμός και η πολιτική βούληση, όχι πελατειακής αντίληψης και σπατάλης, αλλά με σωστή αξιοποίηση των χρημάτων του ελληνικού λαού», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή