Μόνο κέρδη από τη βαριά ήττα είδε ο Κετσπάγια

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009 09:10
UPD:16:10
A- A A+

Ό,τι έχτισε στο πρώτο ημίχρονο, το γκρέμισε στο δεύτερο ο Ολυμπιακός που γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από την Τότεναμ στο Λονδίνο. Αγνώριστοι στην επανάληψη οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν απάντηση στα γκολ των Παβλιουτσένκο, Τσόρλουκα και Ντεφόε.

Η Τότεναμ με αιχμή του δόρατος τον Πίτερ Κράουτς πίεσε από το πρώτο λεπτό για το γκολ, όμως η εξαιρετική αμυντική λειτουργία των παικτών του Ολυμπιακού δεν της επέτρεψε να παραβιάσει την εστία του Νικοπολίδη.

Οι "ερυθρόλευκοι" κοιτούσαν πρώτα τα μετόπισθεν και εν συνεχεία έψαχναν με υπομονή στην αντεπίθεση κάποιο τέρμα. Ένα σουτ του Ντούντου στο 10ο λεπτό ανησύχησε τον Γκόμεζ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 41' ο Ντιόγο πλάσαρε άουτ μετά το γύρισμα του Ντομί και κάπου εκεί εξαντλήθηκαν οι ευκαιρίες σε ένα σχετικά ήρεμο πρώτο ημίχρονο.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια πέρασε στον αγώνα τους Πάρντο και Ζαϊρί στις θέσεις των Νικοπολίδη και Γκαλέτι, ωστόσο η αλλαγή-κλειδί έγινε από τον Χάρι Ρέντναπ με την είσοδο του ¶αρον Λένον.

Ο ¶γγλος μέσος απείλησε με το καλημέρα και προκάλεσε πολλά ρήγματα στην αγνώριστη άμυνα των Πειραιωτών. ΠαρΆ όλα αυτά οι πρωταθλητές δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το μηδέν μέχρι να έρθει η… καταιγίδα από τα "σπιρούνια".

Η λονδρέζικη ομάδα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και με τους Μόντριτς και Παβλιουτσένκο σε μεγάλα κέφια ανάγκασε τον Ούρκο Πάρντο να μαζέψει τρεις φορές την μπάλα από τα δίχτυα του σε διάστημα 12 λεπτών.

Η αρχή έγινε στο 65ο λεπτό όταν ο Παβλιουτσένκο έγινε ο τελικός αποδέκτης της εξαιρετικής αντεπίθεσης των παικτών της Τότεναμ και με ξερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πάρντο. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μόντριτς βρήκε με παράλληλη σέντρα τον Τσόρλουκα, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα με κοντινή προβολή.

Το 3-0 γράφτηκε στο 77', όταν ο Ντεφόε "άδειασε" την άμυνα των "ερυθρόλευκων" και με μεγάλη άνεση πλάσαρε εύστοχα τον ανήμπορο να αντιδράσει, Ούρκο Πάρντο. Οι "πετεινοί" έριξαν ταχύτητα στα επόμενα λεπτά και έτσι μέχρι τη λήξη του αγώνα το σκορ έμεινε σε κολακευτικά για την ομάδα του Πειραιά επίπεδα.

Κετσπάγια: "Μόνο κέρδη από την ήττα"

Ο προπονητής του Ολυμπιακoύ στις δηλώσεις του στα αγγλικά ΜΜΕ, σημείωσε ότι η ομάδα του μπορεί να δώσει πολλά παραπάνω από το πρόσωπο που εμφάνισε στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", ενώ δεν έψαξε για δικαιολογίες:

"Δεν δώσαμε ούτε το 50% των δυνατοτήτων μας. Η Τότεναμ είναι πιο έτοιμη ομάδα καθώς αρχίζει το πρωτάθλημα της την επόμενη εβδομάδα. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για την ήττα". "Μετά από μια τέτοια ήττα μόνο κέρδη μπορείς να έχεις", τόνισε ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ: Γκόμες (46' Κουντιτσίνι), Κιν (46' Ντεφό), Κράουτς (46' Παβλιουτσένκο), ΟΆΧάρα (46' Τσόρλουκα), Μπέντλεϊ (68' Μπόατενγκ), Ρόουζ (46' Λένον), Κινγκ (46' Μόντριτς), Ασού- Εκότο, Νότον (46' Τσιμποντά), Χαντλστόουν, Μπασόνγκ.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης (46' Πάρντο), Κ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Ντουντού (65' Γ. Παπαδόπουλος), Γκαλέτι (46' Ζαϊρί), Λεονάρντο (87Ά Σοϊλέδης), Ντιόγο (56' Μήτρογλου), Μαρέσκα (56' Λεντέσμα).

πηγή www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις