Σαρώνει τη βορειοανατολική Ασία η κακοκαιρία

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009 11:58
UPD:16:22

A- A A+

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισχυρές καταιγίδες που σαρώνουν την Ιαπωνία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη βορειοανατολική Ασία στους 34 τις τελευταίες ημέρες.

Η τροπική καταιγίδα Ετάου προσεγγίζει τις Ιαπωνικές ακτές, λίγα μόλις 24ώρα αφού ο τυφώνας Μορακότ «χτύπησε» τις Φιλιππίνες, την Ταϊβάν και την Κίνα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 άτομα και καταστρέφοντας πολλά σπίτια και φάρμες.

Περισσότεροι από 47.000 κάτοικοι της δυτικής Ιαπωνίας κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας προειδοποίησε για βροχές, πλημμύρες και μεγάλους όγκους λάσπης σε πολλές περιοχές.

Λόγω της κακοκαιρίας πολλά δρομολόγια τρένων αλλά και εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν. Κλειστοί παραμένουν σε πολλά σημεία και αυτοκινητόδρομοι. Τουλάχιστον εννέα είναι οι αγνοούμενοι στο Χιόγκο της δυτικής Ιαπωνίας.

Εν τω μεταξύ, στην Ταϊβάν ο νεότερος απολογισμός από την επέλαση του τυφώνα Μορακότ που προκάλεσε πρωτοφανείς πλημμύρες, ανέρχεται σε 12 νεκρούς. Κατολίσθηση που προκλήθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές ενδέχεται να καταπλάκωσε περίπου 600 χωρικούς σε ορεινή περιοχή στα νότια της χώρας. Στο πέρασμά του από τις Φιλιππίνες ο τυφώνας άφησε 11 νεκρούς.

Στην Κίνα ο Μορακότ κατέστρεψε ολοσχερώς τουλάχιστον 1.800 σπίτια, ενώ συνολικά ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Τροπικές καταιγίδες και τυφώνες πλήττουν τακτικά την Ιαπωνία,την Κίνα,την Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες το δεύτερο εξάμηνο του έτους συγκεντρώνοντας ισχύ από τα θερμά νερά του Ειρηνικού πριν εξασθενήσουν στην ξηρά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή