Φουντώνει η κόντρα για την υπόθεση Siemens

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009 16:29
UPD:16:51
A- A A+

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens και με εκατέρωθεν βολές από τα δύο μεγάλα κόμματα.

«Προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν στο σκοτάδι την περίοδο 2004-2007, αλλά τα γεγονότα τους καταδιώκουν», τονίζει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, με αφορμή σημερινές αποκαλύψεις για την υπόθεση http://control.naftemporiki.gr/news/static/09/08/11/1701097.htm .

Ο κ. Ρόβλιας επανέρχεται στα ερωτήματα που έθεσε εχθές προς τη ΝΔ, σημειώνοντας πως «μετά τις ραγδαίες εξελίξεις και αποκαλύψεις στην υπόθεση Siemens το ΠΑΣΟΚ έθεσε, χθες, πέντε συγκεκριμένα ερωτήματα στην κυβέρνηση. Όπως ανεμένετο, δεν απαντήθηκε κανένα. Τουναντίον, επισημάνθηκε από την κυβέρνηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να θέτει ερωτήματα, διότι είναι… αντικείμενο της διερεύνησης!».

Υπογραμμίζει δε πως «σήμερα, μετά τις νέες αποκαλύψεις, καταρρέουν εκκωφαντικά οι κυβερνητικές κορώνες περί δήθεν μη εμπλοκής της Νέας Δημοκρατίας στο σκάνδαλο της Siemens. Έτσι εξηγείται και το γιατί ο κ. Καραμανλής αρνήθηκε την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, για την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens από τη Βουλή, μέσω Εξεταστικής Επιτροπής».

«Αποδεικνύεται πλέον, ότι αντικείμενο της διερεύνησης, τουλάχιστον για την περίοδο 2004-2007, είναι η Νέα Δημοκρατία Ο Ελληνικός λαός περιμένει από τη Νέα Δημοκρατία, αντί να συσκοτίζει, να συμμετάσχει στη διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας», καταλήγει.

N. Δένδιας: Μακρύ το εισπρακτικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ

¶μεση ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Δένδια, ο οποίος τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ, με το μακρύ εισπρακτικό παρελθόν στην υπόθεση της Siemens, οφείλει επιτέλους να σεβαστεί τη Δικαιοσύνη και να εμπιστευθεί τους θεσμούς».

Κατηγόρησε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση πως «δεν τηρεί καν τα προσχήματα και εξακολουθεί να παρεμβαίνει ωμά στις ανακριτικές διαδικασίες, χωρίς να περιμένει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας».

ΣΥΝ: Διαχρονικό σκάνδαλο για ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Διαχρονικό χαρακτήρισε το σκάνδαλο της Siemens για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο Συνασπισμός «Το ποιος ''εισέπραξε'' τα πιο πολλά εκείνοι πάλι το γνωρίζουν. Τουλάχιστον ας δείξουν το πολιτικό σθένος που απαιτείται για να χυθεί άπλετο φως σε μια υπόθεση που ούτως ή άλλως είναι συνένοχοι», τονίζει ο ΣΥΝ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή