Βραζιλία: Διπλάσια τα μοιραία κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009 09:49
UPD:10:55
REUTERS/CESAR SANTOS

A- A A+

Αλματώδη αύξηση σημείωσε την τελευταία βδομάδα ο αριθμός των νεκρών από τη νέα γρίπη στη Βραζιλία, καθώς τα θύματα του ιού –σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας- από την περασμένη Τετάρτη διπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 192.

Εάν ο νέος απολογισμός επιβεβαιωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σημαίνει ότι η Βραζιλία -με πληθυσμό 190 εκατομμύρια- ξεπέρασε το Μεξικό κι έγινε η χώρα με τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από τον ιό H1N1, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αργεντινή.

Η πλειοψηφία των θυμάτων ζούσε στη νότια Βραζιλία, στο νότιο ημισφαίριο, όπου ο χειμώνας βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το 40% των θυμάτων ζούσε στην επαρχία Σάο Πάουλο, το 23% στην επαρχία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, που γειτνιάζει με την Αργεντινή και την Ουρουγουάη και το 22% στην Παρανά, που γειτνιάζει με την Αργεντινή και την Παραγουάη.

Σημειώνεται πως στον Καναδά ανακοινώθηκαν ακόμη δύο θάνατοι, αυξάνοντας τον απολογισμό των μοιραίων κρουσμάτων της ασθένειας στους 66 νεκρούς.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχει επιβεβαιωθεί ότι ο ιός έχει στοιχίσει τη ζωή 1.462 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ενώ τα κρούσματα φτάνουν τα 177.457 σε περίπου 170 χώρες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή