Ζωντανός ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ινδονησία

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009 10:57
EPA/BAGUS INDAHONO

A- A A+

Ο ύποπτος που σκοτώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στην Ινδονησία δεν ήταν ο Μοχάμαντ Νορντίν Τοπ, ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στη χώρα, που θεωρείται εγκέφαλος των επιθέσεων του περασμένου μήνα εναντίον των δύο πολυτελών ξενοδοχείων της Τζακάρτα με εννέα νεκρούς, ανακοίνωσε η ινδονησιακή αστυνομία.

Η αστυνομία ήταν αρχικά βέβαιη ότι ο Μοχάμαντ Νορντίν Τοπ είχε σκοτωθεί έπειτα από την 18ωρη πολιορκία αγροικίας στην Κεντρική Ιάβα. Ωστόσο οι εργαστηριακές εξετάσεις DNA έδειξαν ότι τελικά το πτώμα ανήκε σε συνεργό του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, ο Νορντίν Τοπ, ο οποίος βρισκόταν στην αγροικία, διέφυγε λίγες ώρες πριν από την αντιτρομοκρατική επιχείρηση της αστυνομίας.

«Η σορός ανήκει στον Ιμπροχίμ… Προσπαθήσαμε να συγκρίνουμε το DNA με το δείγμα από τον Τζοχόρ (το γιο του Νορντίν) και δεν ταίριαξε», όπως είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ιμπροχίμ ήταν ανθοκόμος που εργαζόταν στα ξενοδοχεία JW Marriott και Ritz-Carlton στην Τζακάρτα και ύποπτος για συνέργεια στην προετοιμασία της διπλής επίθεσης στα πολυτελή ξενοδοχεία.

Ο Νορντίν Μοχάμεντ Τοπ κατάγεται από τη Μαλαισία και είναι , σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας από τους κύριους οργανωτές των αιματηρών επιθέσεων της Τζεμάα Ισλαμίγια στις αρχές της δεκαετίας, ανάμεσά τους οι επιθέσεις στο Μπαλί (202 νεκροί το 2002) και στο ξενοδοχείο Μάριοτ της Τζακάρτα (12 νεκροί το 2003).

Εκτοτε, αυτός ο πρώην λογιστής θεωρείται ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ινδονησία, αλλά παραμένει ασύλληπτος, παρά την κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή