Βραζιλία: Ανέβαζε την τηλεθέαση με συμβόλαια θανάτου

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009 11:35
UPD:12:04
A- A A+

Για εμπορία ναρκωτικών και τη σύναψη συμβολαίων θανάτου με στόχο την εξόντωση των αντιπάλων του, αλλά και την άνοδο των ποσοστών τηλεθέασης, κατηγορείται τηλεπαρουσιαστής στη Βραζιλία.

Ο ίδιος ο Γουάλας Σόουζα, που είναι επίσης νομοθέτης, ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες αποτελούν απόπειρα λασπολογίας σε βάρος του από τους πολιτικούς του αντιπάλους και ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι είναι ένοχος.

Ωστόσο, η αστυνομία υποστηρίζει ότι διέταζε δολοφονίες στην περιοχή της Αμαζονίας και ειδοποιούσε τα τηλεοπτικά συνεργεία της εκπομπής του ώστε να βρίσκονται πρώτα στον τόπο του εγκλήματος και ο ίδιος να στηρίξει τους ισχυρισμούς του ότι η περιοχή έχει πολύ υψηλή εγκληματικότητα. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο Σόουζα βρίσκεται πίσω από τουλάχιστον πέντε συμβόλαια θανάτου.

«Η εντολή για τις εκτελέσεις προερχόταν πάντα από τον παρουσιαστή και το γιο του, που ειδοποιούσαν τα τηλεοπτικά συνεργεία να φτάσουν στην τοποθεσία πριν την αστυνομία», όπως δήλωσε στο Associated Press ο αρχηγός της τοπικής υπηρεσίας πληροφοριών Τομάζ Βασονσέλος. Οι δολοφονίες εμπόρων ναρκωτικών «φαίνεται ότι εκτελούνταν για να απαλλαγεί από τους αντιπάλους του και να ανεβάζει την θεαματικότητα της εκπομπής του», όπως είπε.

«Σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούσαν τα γεγονότα, δημιουργούσαν τις ειδήσεις», όπως είπε ο τοπικός υπουργός Ασφαλείας Φρανσίσκο Καβαλκάντι.

Ο Γουάλας Σόουζα αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών, ανάμεσα στις οποίες η εμπορία ναρκωτικών και η οπλοκατοχή, ωστόσο απολαμβάνει ασυλίας λόγω του πολιτικού του αξιώματος.

Εν τω μεταξύ, ο γιος του Ραφαέλ συνελήφθη ως ύποπτος για ανθρωποκτονία, διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή.

Πηγές: BBC, Associated Press

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV