Κουβέιτ: Επίθεση σε διυλιστήριο μέσα στο Ραμαζάνι σχεδίαζε οργάνωση

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009 13:27
A- A A+

Τρομοκρατική επίθεση στο διυλιστήριο Σουαϊμπά κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανίου σχεδίαζαν μέλη οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας al-Anbaa.

Το Κουβέιτ ανακοίνωσε χθες ότι απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση εξαμελούς δικτύου, με διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα, και ότι η οργάνωση σχεδίαζε βομβιστική επίθεση εναντίον του αμερικανικού στρατοπέδου Αριφζάν και άλλων «σημαντικών εγκαταστάσεων».

Κάποια από τα μέλη της οργάνωσης, με επικεφαλής χειρουργό σε ένα από τα νοσοκομεία του Κουβέιτ, ομολόγησαν ότι σχεδίαζαν επιθέσεις με στόχο να ασκήσουν πιέσεις στις ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Κουβέιτ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Κουβέιτ, ο τέταρτος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, υπήρξε η βάση για τις αμερικανικές δυνάμεις στον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τοπ δημοσίευμα, «τα μέλη του δικτύου χρησιμοποίησαν την υπηρεσία Google Earth για να εξασφαλίσουν φωτογραφικούς χάρτες για τους στόχους τους...το διυλιστήριο πετρελαίου της Σουαϊμπα, το στρατόπεδο Αριφζάν και το κτήριο κρατικής ασφαλείας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή