Ονοματολογίας συνέχεια στον Ολυμπιακό

Φερναντίνιο για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009 09:57
A- A A+

Ο Ολυμπιακός θέλει τον Αμαντίνο Μαντσίνι, ο Βραζιλιάνος άσος θέλει Πρέμιερ Λιγκ και έτσι οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι υποχρεωμένοι να εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις για την αριστερή πτέρυγα. Ένα από τα ονόματα που έχουν προκύψει είναι αυτό του Φερναντίνιο της Σαχτάρ Ντόνετσκ, με τους «ερυθρόλευκους» να ψάχνουν το κόλπο γκρόσο. Θετικός ο Ντένις να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Ένα νέο όνομα προέκυψε στη λίστα του Ολυμπιακού για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Πρόκειται για τον Φερνάντο Λουίζ Ρόσα ο οποίος είναι πιο γνωστός με το όνομα Φερναντίνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρωταθλητής», από Βραζιλιάνο μάνατζερ, ο Ολυμπιακός ψάχνεται για τον άσος της Σαχτάρ Ντόνετσκ για τον 24χρονο άσο. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι», φέρεται να έχουν ήδη έρθει σε επαφές για το ενδεχόμενο απόκτησης του παίκτη. Η τιμή του ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι κάνει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να πιστεύουν ότι μπορεί να αποκτηθεί με τα μισά χρήματα.

Ο Φερναντίνιο πήγε πριν από τέσσερα χρόνια στη Σαχτάρ από την Ατλέτικο Παραναένσε έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ και μπορεί να παίξει με επιτυχία τόσο στη δεξία και αριστερή πτέρυγα, όσο και στον άξονα. Η περίπτωση του Βραζιλιάνου άσου, όπως είναι λογικό κρύβει δυσκολίες, αλλά σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός καταφέρει να τον φέρει στην Ελλάδα θα πρόκειται για μια πολύ σπουδαία μεταγραφική κίνηση.

Ελπίζει για Μαντσίνι

Από εκεί και πέρα στον Ολυμπιακό δεν εγκαταλείπουν την περίπτωση του Αμαντίνο Μαντσίνι και είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο. Ο Βραζιλιάνος μέσος της Ίντερ είναι γνωστό ότι δεν βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα, αλλά όσο περνούν οι μέρες και δεν κλείνει σε κάποια ομάδα όλα είναι ανοιχτά. Στο χθεσινό φύλλο της «Tuttosport» υπάρχουν αναφορές για τον Μαντσίνι και τον Ομπίνα και το ενδιαφέρον των «ερυθρολεύκων».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει να δραστηροποιείται πάλι για τον Μαντσίνι. «Είναι ο μοναδικός παίκτης για τον οποίο έχει δώσει την έγκριση του ο πρόεδρος για να κάνουμε την υπέρβαση. Αν μας πει το ναι και καμφθούν οι αντιρρήσεις που έχει για να έρθει στην Ελλάδα, τόν παίρνουμε και αύριο. Θα περιμένουμε κάποιες μέρες ακόμα και θα δούμε τι θα γίνει, αν και φαίνεται ότι ο παίκτης δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Ποτέ δεν ξέρεις όμως. Εμείς πάντως τον θέλουμε και θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια που έχουμε μήπως και αλλάξει γνώμη», ανέφερε άνθρωπος της ομάδας.

Την ίδια ώρα ωστόσο, έγινε γνωστό ότι ο Μαντσίνι πιέζει τον μάνατζέρ του να του βρει ομάδα κυρίως της Πρέμιερ Λιγκ και έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές με κάποιες αγγλικές ομάδες, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι και η Μάντσεστερ Σίτι. Προτεραιότητα του 28χρονου παίκτης πάντως, παραμένει το Καμπιονάτο όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι δηλώσεις του. «Είμαι μια χαρά στην Ίντερ και ο προπονητής δεν μου έχει πει ότι δεν με θέλει στην ομάδα. Οι εφημερίδες μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουν, αλλά εμένα δεν μου έχει πει κανείς να φύγω από την ομάδα».

Θετικός ο Ντενίς

Ένα από τα ονόματα που έχουν προταθεί στους πρωταθλητές Ελλάδας τις τελευταίες ώρες είναι αυτό του Χερμάν Ντένις. Ο Αργεντινός επιθετικός φέρεται θετικός να έρθει δανεικός στον Ολυμπιακό από τη Νάπολι, όμως ο εκρπόσωπός του ξεκαθάρισε ότι αν και έχουν μιλήσει με την ελληνική ομάδα, δεν υπάρχει καμία πρόταση. «Μας έχει πλησιάσει κάποιος και μας έχει μιλήσει για τον Ολυμπιακό, αλλά τίποτα περισσότερο. Δεν έχουμε κάποια πρόταση στα χέρια από την ελληνική ομάδα. Αν υπάρξει επίσημη πρόταση που μας ικανοποιεί ο παίκτης δεν θα είχε πρόβλημα να έρθει στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχουμε στα χέρια μας πρόταση», τόνισε ο Λοενάρντ Ροντρίγκεζ.

Έχουν προτείνει Ομπράνιακ και Σμολάρεκ

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είδαν με ένα εξτρά ενδιαφέρον το παιχνίδι της εθνικής μας στην Πολωνία. Όχι μόνο λόγω Αβραάμ και Ζεβλάκοφ, αλλά κι επειδή δύο άσοι της εθνικής Πολωνίας τους έχουν προταθεί. Ο λόγος για τους Σμολάρεκ και Ομπράνιακ(τον σκόερ των δύο τερμάτων σε βάρος της εθνικής μας). Τον πρώτο τον ξέρουν πολύ καλύτερα στον Πειραιά, καθώς τους είχε προταθεί και πέρσι, επί Βαλβέρδε, από τον ίδιο τον μάνατζερ του Ερνέστο, χωρίς όμως να ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός για τον 28χρονο κυνηγό που τότε έπαιζε στην ισπανική Ράσινγκ Σανταντέρ-και τώρα στην αγγλική Μπόλτον. Για τον Γαλλοπολωνό Ομπράνιακ δεν έχουν ασφαλή άποψη κι έτσι κυρίως αυτόν τσέκαραν.

ΛΟΓΙΚΑ ο 24χρονος αριστεροπόδαρος άσος της Λιλ θα τους άρεσε στον Ολυμπιακό. Και γιατί έβαλε τα δύο γκολάκια, αλλά και γιατί πρόλαβε γενικά να κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του, παίζοντας μόλις ένα ημίχρονο, για πρώτη φορά στην εθνική Πολωνίας. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά ο Ολυμπιακός θα ενδιαφερθεί για τον Ομπράνιακ. Το τι θα κάνουν οι πρωταθλητές για τη θέση του έξω αριστερά θα φανεί την επόμενη εβδομάδα. Ίσως και τη μεθεπόμενη…

ΑΛΛΩΣΤΕ, τον Ομπράνιακ τον «βλέπουν» αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες αυτό το καλοκαίρι, μετά την έξοχη σεζόν που έκανε πέρσι στη Γαλλία, βάζοντας εννιά γκολ με τη Λιλ. Με συνέπεια η τιμή του αυτή την στιγμή να είναι μεταξύ τριών και πέντε εκ. Ευρώ…Αντίθετα, ο Σμολάρεκ λέγεται ότι διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του ως ελεύθερος. Αυτός, όμως, έχει ο ίδιος πολύ πιο υψηλό κασέ από τον Ομπράνιακ.

πηγή www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις