Στοιχεία για τους ισχυρισμούς Χριστοφοράκου ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009 14:15
UPD:16:45
A- A A+

Στοιχεία για τους ισχυρισμούς του Μιχάλη Χριστοφοράκου περί χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens ζητεί από τους συνηγόρους του φυγόδικου, ο πρόεδρος του Κινήματος Γ. Παπανδρέου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, ο γραμματέας του Κινήματος, Γιάννης Ραγκούσης, πρόκειται τις προσεχείς ημέρες να αποστείλει επιστολή προς τους δικηγόρους του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, ζητώντας τους να γνωστοποιήσουν όποια στοιχεία - αποδείξεις διαθέτει ο πελάτης τους, προκειμένου να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του, όπως αυτοί εμφανίζονται στην απολογία του στη γερμανική Δικαιοσύνη, περί χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens.

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται επίσης πως τέτοια δέσμευση - υποχρέωση έχουν ήδη αναλάβει οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου με σχετική δήλωσή τους προς την εφημερίδα «Το Βήμα», αναφερόμενοι σε χρηματοδοτήσεις της Siemens προς τη Νέα Δημοκρατία http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/11/1701097.htm .

«Σταθερή και αμετακίνητη θέση μας είναι και παραμένει η πλήρης διαφάνεια και η ανάγκη να έρθουν όλα στο φως, να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να απελευθερωθεί το πολιτικό σύστημα από κάθε μορφής ομηρία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Κινήματος, η οποία καταλήγει:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να μην αφήσει καμία πτυχή του σκανδάλου αυτού στο σκοτάδι, αλλά και να μην επιτρέψει σε κανέναν να συκοφαντεί χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, για ίδιο συμφέρον και στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων, χρησιμοποιώντας ανυπόστατους ισχυρισμούς και αστείες κατασκευές».

Λ. Ζαγορίτης: Ο κ. Παπανδρέου παρακάμπτει τη Δικαιοσύνη

«Όπως προέκυψε και από την υπόθεση του κ. Τσουκάτου, Ο κ. Παπανδρέου ούτε αξιόπιστα οικονομικά στοιχεία και βιβλία έχει, ούτε εμπιστεύεται τα εντεταλμένα κορυφαία στελέχη και τους στενούς του συνεργάτες», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.

«Για αυτό καταφεύγει σε αλληλογραφία με τον κ. Χριστοφοράκο, ο οποίος είναι υπόλογος στην Δικαιοσύνη, παρακάμπτοντας την έτσι, και προσβάλλοντας για μια ακόμη φορά τους θεσμούς της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή