Moto GP: Νοκ άουτ ο Στόνερ

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009 19:27
A- A A+

Μείον ένας θα είναι οι διεκδικητές του τίτλου στο εφετικό πρωτάθλημα του MotoGP. Τα συνεχόμενα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Αυστραλό αναβάτη της Ducati τον έθεσαν νοκ άουτ για τους επόμενους τρεις αγώνες σε Μπρνο, Ιντιανάπολις και Μιζάνο. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Μίκα Κάλιο της δορυφορικής Pramac.

Είναι γνωστό εδώ και δύο μήνες σχεδόν ότι ο Στόνερ δεν βρίσκεται στην απαιτούμενη φυσική κατάσταση, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Η κόπωση που παρουσιάζει στους τελευταίους αγώνες δεν μπορεί να εξηγηθεί προς το παρόν από τους γιατρούς, με αποτέλεσμα να του συστηθεί ξεκούραση. Έτσι, ο πρωταθλητής του 2007 θα χάσει το υπόλοιπον τη σεζόν και μαζί την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα, ενώ η επιστροφή του υπολογίζεται τον προσεχή Οκτώβριο στον αγώνα της Πορτογαλίας.

«Ύστερα από πέντε εξαιρετικά δύσκολες κούρσες λόγω της υγείας μου, επέστρεψα στην Αυστραλία για να επισκεφτώ τους γιατρούς, οι οποίοι με φροντίζουν εδώ και πολλά χρόνια. Πήραμε την δύσκολη απόφαση να μην πάρω μέρος στους επόμενους τρεις γύρους του πρωταθλήματος, ώστε να επιτρέψω στο σώμα μου να ανακάμψει από την πρόσφατη πίεση», δήλωσε σχετικά ο Στόνερ.

Και συμπλήρωσε: «Οι γιατροί πιστεύουν ότι τα προβλήματα κόπωσης δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι πίεσα το σώμα μου υπερβολικά πολύ κατά τη διάρκεια της κούρσας στην Βαρκελώνη, παρότι υπέφερα από ίωση. Θα συνεχίσω να κάνω εξετάσεις για να διαπιστώσουμε τι πρόβλημα υπάρχει και να σιγουρευτούμε ότι δεν θα εμφανιστεί ξανά».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις