Στην Κομοτηνή ο Κ.Καραμανλής

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2009 11:21
UPD:16:02
A- A A+

Με σταθερότητα και αποφασιστικότητα η κυβέρνηση πορεύεται στο δρόμο του έργου και της ευθύνης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αμέσως μετά τη δοξολογία, με αφορμή τη σημερινή γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην ιστορική Μητρόπολη της Κομοτηνής, δοξολογία την οποία παρακολούθησε μαζί με τη σύζυγό του Νατάσσα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει προσήλωση στην υπεράσπιση της ποιότητας της Δημοκρατίας και του κύρους της πολιτικής μας ζωής, αφοσίωση στα διδάγματα της ιστορίας και του πολιτισμού μας και ζήτησε από όλους υπευθυνότητα, συστράτευση και εθνική ομοψυχία για να μπορέσει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις μεγάλες και καθοριστικές για το μέλλον μας προκλήσεις που προκύπτουν από τη δύσκολη διεθνή συγκυρία.

«Είναι ανάγκη», όπως είπε, « να έχουμε και υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Είναι ανάγκη, απαιτείται, να υπάρχει συστράτευση, εθνική ομοψυχία στο δρόμο του έργου της προόδου, στο δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει στην περιοδεία του στην Κομοτηνή, ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.

Στην είσοδο του ναού τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Σταμάτης, βουλευτές, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου που του επιφύλαξε θερμή υποδοχή και του ευχήθηκαν χρόνια πολλά.

Επίσκεψη πρωθυπουργού σε έργα στην περιοχή

O πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα έργα του κάθετου άξονα Κομοτηνής - Νυμφαίας - Βουλγαρίας, οικισμό εργατικών κατοικιών στην Ξυλαγανή και ξεναγήθηκε στα έργα ανασκαφής και ανάπλασης του αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας, ενώ στις επτά το βράδυ θα απευθύνει χαιρετισμό στον 8-ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών στο Αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής Σχολής της Κομοτηνής.

Το πρώτο έργο που επισκέφθηκε ήταν ο κάθετος οδικός άξονας που συνδέει την Κομοτηνή με τη Νυμφαία και τη Βουλγαρία, για τον οποίο ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι ένας σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος, ο οποίος για χρόνια έμενε στα λόγια και τώρα γίνεται πραγματικότητα.

Το δεύτερο έργο ήταν ο οικισμός των εργατικών κατοικιών Ξυλαγανής, για τον οποίο ο κ. Καραμανλής είπε ότι θα είναι έτοιμος σύντομα,θα φιλοξενήσει 36 οικογένειες και κατασκευάζεται με τις αυστηρότερες οικιστικές,ενεργειακές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Τόνισε επίσης ότι ο οικισμός αυτός είναι προάγγελος για την κατασκευή άλλων τεσσάρων ανάλογων οικισμών στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας το οποίο χτίστηκε στα τέλη του 4-ου αιώνα π.Χ. Σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της ανακατασκευής, οι εργασίες του γίνονται με γρήγορους ρυθμούς και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Ο Κ. Καραμανλής σημείωσε, για την ανακατασκευή του αρχαίου θεάτρου, ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, καίριας σημασίας, γιατί προσφέρει μία ακόμη "αδιάψευστη μαρτυρία για τη συνεχή, τη διαχρονική, τεράστια προσφορά της Θράκης στην ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό".

Καθ' οδόν από την Κομοτηνή προς τα έργα που επισκέφθηκε ο Κώστας Καραμανλής έγινε δεκτός από τους κατοίκους στα χωρια Ξυλαγανή και Προσκυνητές.

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

Για μεγάλες καθυστερήσεις στις δημόσιες υποδομές που είχαν ως αποτέλεσμα να αναστραφεί η πορεία ανάπτυξης της Θράκης της προηγούμενης δεκαετίας έκανε λόγο ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Καραμανλή.

«Ο Νομός Ροδόπης την προηγούμενη δεκαετία ήταν σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης, καθώς το τμήμα του οριζόντιου άξονα της Εγνατίας ήταν το πρώτο που παραδόθηκε σε χρήση το 1999, όπως και το εργοστάσιο της ΔΕΗ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου», όπως ανέφερε.

«Ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Κομοτηνή - Νυμφαία είχε σχεδιαστεί και ενταχθεί στο Γ΄ ΚΠΣ. Παρότι είναι από τα τμήματα εκείνα που έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή του, προχωρά με αρκετές καθυστερήσεις και όλα δείχνουν ότι δεν θα έχει τελειώσει πριν το 2011, δηλαδή με πάνω από δύο χρόνια καθυστέρηση από τον προγραμματισμένο χρόνο ολοκλήρωσής του», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «εξίσου και χειρότερη είναι η κατάσταση στους δύο άλλους Νομούς της Θράκης, στο Νομό Έβρου και στο Νομό Ξάνθης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή