Συγγνώμη ζήτησε ο πρόεδρος της Ταϊβάν για την αντιμετώπιση του τυφώνα

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2009 12:31
A- A A+

Συγγνώμη για την βραδύτητα των συνεργείων αρωγής που απέστειλε η κυβέρνηση, μία εβδομάδα μετά την καταστροφική επέλαση του τυφώνα Μορακότ από τη χώρα, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της Ταϊβάν Μα Γινγκ Ζέου, ο οποίος έχει επικριθεί δριμύτητα για την επίδοση της κρατικής μηχανής έναντι στη θεομηνία.

Πάνω από 50.000 στρατιώτες πασχίζουν ακόμη σήμερα να φθάσουν στις κεντρικές και νότιες περιοχές της νήσου, όπου σχεδόν 15.000 κάτοικοι εξακολουθούν να βρίσκονται απομονωμένοι σε ορεινές κοινότητες και όπου πολλές γέφυρες και οδικές αρτηρίες εξακολουθούν να είναι κατεστραμμένες.

«Μπορούσαμε ακόμη καλύτερα και θα μπορούσαμε να είχαμε αντιδράσει ταχύτερα. Ωστόσο δεν το πράξαμε. Φυσικά, αισθανόμαστε συντετριμμένοι», δήλωσε ο Μα ενώπιον των δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πληγείσα Κομητεία Ναντού (στο κέντρο της χώρας).

Ο απολογισμός από την καταστροφική δράση του τυφώνα, που έχει προκαλέσει τις δεινότερες πλημμύρες την τελευταία 50ετία, επισήμως ανέρχεται στους 121 νεκρούς, ενδέχεται όμως να ξεπεράσει τους 500, καθώς 300 άνθρωποι μάλλον έχουν χάσει τη ζωή τους σε κατολισθήσεις εδαφών. Σήμερα έχουν οργανωθεί πολλαπλές τελετές ταφής σε πλείστα σημεία που επλήγησαν από τον τυφώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή