Ο Δεκαπενταύγουστος της πολιτικής ηγεσίας

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2009 13:04
UPD:15:53
A- A A+

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μετέβη στις 11 το πρωί με ταχύπλοο του λιμενικού,από την Λευκάδα στην Ιθάκη και παρακολούθησε τη θεία δοξολογία στον Ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Γαρδελάκι στο Βαθύ, ακολούθως δε παρακάθισε σε γεύμα που του παρέθεσαν οι τοπικές αρχές του νησιού.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Τήνο την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός των Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, τη δε πανηγυρική θεία λειτουργία τέλεσαν οι μητροπολίτες Θεσσαλονίκης, Φθιώτιδας, Σιδηροκάστρου και ο μητροπολίτης Σύρου-Τήνου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στην Τήνο ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και τελέστηκε δέηση για τον τορπιλισμό της Έλλης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στην Εκατονταπυλιανή στην Πάρο.

Ο Δημ. Σιούφας σε δήλωσή του αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες τις ελληνίδες και τους έλληνες, τόνισε ότι ο Δεκαπενταύγουστος εκπέμπει πολλά μηνύματα προς όλους, επισημαίνοντας ότι "σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία αυτά τα μηνύματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. Εμπνέουν ελπίδα, αισιοδοξία αλλά και υπογραμμίζουν την ανάγκη της ενότητας".

Τόνισε ακόμη ότι "όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα και περισσότερα. Αυτό είναι το χρέος μας για την Ελλάδα απ' όλους μας".

Η θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής θα γίνει το απόγευμα και θα ακολουθήσει η περιφορά της εικόνας στο λιμάνι του νησιού.

Χθες το βράδυ ο κ. Γ. Παπανδρέου με τη σύζυγό του ¶ντα παρακολούθησαν τον εσπερινό στην εκκλησία της Εκατονταπυλιανής.

Στο μεταξύ η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα βρίσκεται στη Νέα Μάκρη, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος στην Κρήτη, στο δε Αθαμάνιο της ¶ρτας ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Τέλος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μετέβη στον Ιερό Ναό Παναγίας στην Αρκίτσα Φθιώτιδας. http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/15/1702277.htm

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή