Μιανμάρ: Μαζί με τον γερουσιαστή Τζιμ Γουέμπ θα αποχωρήσει ο Τζον Γετάου

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2009 16:09
A- A A+

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζιμ Γουέμπ, στενός συνεργάτης του προέδρου Ομπάμα, θα αναχωρήσει αύριο Κυριακή από τη Μιανμάρ μαζί με τον συμπατριώτη του Τζον Γετάου, ανακοινώθηκε σήμερα στην Ουάσινγκτον.

Ο Γετάου, ένας 54χρονος μορμόνος, καταδικάστηκε προ ημερών σε επταετή κάθειρξη επειδή τον περασμένο Μάιο διέσχισε κολυμπώντας τη λίμνη στις όχθες της οποίας βρίσκεται η κατοικία της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κίι, που τελεί σε κατ' οίκον περιορισμόν.

Η Σου Κίι, κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των όρων του κατ΄οίκον περιορισμού, που ισχύει από το 2003, επειδή φιλοξένησε τον Τζον Γετάου δύο ημέρες, φιλοξενία που της στοίχισε την καταδίκη της σε 18 επί πλέον μήνες περιορισμού.

Ο Τζον "Γετάου θα απελαθεί επίσημα το πρωί της Κυριακής", αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του αμερικανού γερουσιαστή στην Ουάσινγκτον. "Ο γερουσιαστής Γουέμπ θα τον συνοδεύσει εκτός της χώρας με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος που θα φτάσει στην Μπανγκόκ το μεσημέρι της Κυριακής", προσθέτει.

Ο Τζιμ Γουέμπ, γερουσιαστής των Δημοκρατικών της Βιρτζίνια και πρόεδρος μιας υπο-επιτροπής Εξωτερικών της Γερουσίας, συναντήθηκε σήμερα με τον ηγέτη της χούντας της Μιανμάρ αρχιστράτηγο Θαν Σουέ και στη συνέχεια και με την Σου Κίι στη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα.

Είναι η πρώτη συνάντηση Αμερικανού επισήμου με τον Θαν Σουέ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή