Σε νοσοκομείο μετατράπηκε γήπεδο στο Λος ¶ντζελες

Συνεχίζεται η διαμάχη γύρω από τις μεταρρυθμίσεις του συστήματος υγείας
Κυριακή, 16 Αυγούστου 2009 15:17

A- A A+

Ένα γήπεδο των Los Angeles Lakers μετατράπηκε για μία εβδομάδα σε νοσοκομείο, στο πλαίσιο προσπάθειας φιλανθρωπικής οργάνωσης για την παροχή δωρεάν ιατρικής φροντίδας. Χιλιάδες Αμερικανοί συνωστίστηκαν για ένα ιατρικό ραντεβού, υπενθυμίζοντας ότι σε ένα μέρος του κόσμου με κορυφαίους γιατρούς και νοσοκομεία, πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η περιοδεία του Μπαράκ Ομπάμα για την πρώθηση των μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγείας των ΗΠΑ.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, οι γιατροί δεν κατάφεραν να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες πολίτες την περασμένη Τρίτη, την πρώτη ημέρα λειτουργίας της κλινικής. Πίσω από την προσπάθεια βρίσκεται η μη κερδοσκοπική οργάνωση Remote Area Medical Volunteer Corp που παρέχει δωρεάν ιατρικές, οδοντιατρικές και οφθαλμιατρικές υπηρεσίες σε φτωχές περιοχές του κόσμου.

Περίπου 8.000 πολίτες αναμένεται να περάσουν από το γήπεδο-κλινική. Είναι η πρώτη φορά στα 25 χρόνια λειτουργίας του RAM που επισκέπτεται μεγάλη πόλη των ΗΠΑ, κάτι που συμβαίνει εν μέσω έντονης δημόσιας διαμάχης για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις του εθνικού συστήματος υγείας. Στόχος του σχεδίου του Μπαράκ Ομπάμα είναι η παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας στα 46 εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς.

Επίθεση Ομπάμα στις ασφαλιστικές

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα αστρονομικά ασφάλιστρα που χρεώνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, συμπληρώνοντας ότι το νομοσχέδιό του θα βάλει τέλος σε αυτή την πρακτική.

Μιλώντας στο Κολοράντο, στο πλαίσιο των ομιλιών του σε δημοαρχεία ανά την αμερικανική επικράτεια – όπου έχει βρεθεί αντιμέτωπος με οργισμένους διαδηλωτές –, ο Ομπάμα επιτέθηκε στους αντιπάλους του ισχυριζόμενος ότι προσπαθούν να εκφοβίσουν τους Αμερικανούς.

Το νομοσχέδιο για το εθνική σύστημα υγείας, που αποτελεί τη νούμερο ένα προτεραιότητα της κυβέρνησης Ομπάμα για φέτος, βρίσκεται υπό διαβούλευση στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Πηγές: Reuters, BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή