Ιράν: Τουλάχιστον δύο γυναίκες στη νέα κυβέρνηση Αχμαντινετζάντ

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2009 16:36
UPD:16:37
A- A A+

Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ δήλωσε ότι θα προτείνει τον διορισμό τουλάχιστον δύο γυναικών σε υπουργικές θέσεις στη νέα κυβέρνησή του. Θα είναι η πρώτη φορά που γυναίκες θα αναλάβουν υπουργικά χαρτοφυλάκια στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Όπως ανακοίνωσε στην ιρανική τηλεόραση, θα προτείνει την Φαταμέχ Αϊορλού στη θέση της υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Μαρζιέχ Βαχίντ Ντασντιερντί της υπουργού Υγείας.

Και οι δύο θεωρούνται σκληροπυρηνικές. Η κ. Αϊορλού έχει ταχθεί υπέρ της αυστηρής επιβολής της ισλαμικής ενδυμασίας για τις γυναίκες και της επιβολής ποσοστόσεων στον αριθμό των γυναικών στα πανεπιστήμια. Η κ. Ντασντιερντί έχει προτείνει την χωριστή παροχής περίθαλψης για τα δύο φύλα, από γυναίκες γιατρούς προς γυναίκες ασθενείς και από άνδρες προς άνδρες.

Ο Αχμαντινετζάντ ορκίστηκε στις 5 Αυγούστου για μια δεύτερη θητεία στο προεδρικό αξίωμα της χώρας, εν μέσω κρίσης που πυροδότησαν τα αμφισβητούμενα αποτελέσματα των εκλογών. Θα ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης την Τετάρτη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή