Η Φλόριδα ετοιμάζεται για το πέρασμα των τροπικών καταιγίδων

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009 09:17
A- A A+

Δύο τροπικές καταιγίδες -η καταιγίδα Μπιλ και η καταιγίδα Κλοντέτ μετατοπίζονται από χθες στην Καραϊβική και τον Κόλπο του Μεξικού, απειλώντας τις αμερικανικές ακτές, στη Φλόριδα.

Η τροπική καταιγίδα Κλοντέτ, η τρίτη που σημειώνεται φέτος στη διάρκεια της περιόδου των καταιγίδων στον Ατλαντικό, κινείται σήμερα προς τις ακτές της αμερικανικής χερσονήσου, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Κέντρο, η Κλοντέτ έπληξε τις ανατολικές ακτές της νήσου Σάντα Ρόζα, νοτιοανατολικά του Φορτ Γουόλτον Μπιτς στη Φλόριντα.

Οι δύο καταιγίδες, μαζύ με μία τρίτη την ¶να, η οποία έχει ήδη υποβαθμισθεί, είναι οι πρώτες καταιγίδες που σημειώνονται για φέτος, σε μία αναπάντεχα ήρεμη καλοκαιρινή περίοδο καταιγίδων στον Ατλαντικό, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

Η καταιγίδα Μπιλ ακόμη βρίσκεται πολύ ανατολικά, 2.315 χλμ ανατολικά από τις Μικρές Αντίλλες, ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδος, το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων στο Μαϊάμι της Φλόριδας. Την καταιγίδα, που κινείται με ταχύτητα 26 χλμ/ώρα, συνοδεύουν άνεμοι έντασης 100 χλμ/ώρα. «Η Μπιλ αναμένεται να αναβαθμιστεί σε κυκλώνα αργότερα απόψε, ή αύριο», τονίζει στο ίδιο ανακοινωθέν του το Κέντρο.

Σήμερα, η Φλόριδα αναμένεται να δεχθεί μεγάλο όγκο βροχής, που θα συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους καθώς η καταιγίδα Κλοντέτ κατευθύνεται στην αμερικανική χερσόνησο. Στις 03.00, ώρα Ελλάδος, η καταιγίδα απείχε 155 χλμ από την Πενσακολα της Φλόριδας, και εκινείτο με 19 χλμ/ώρα, συνοδευόμενη από ανέμους έντασης 85 χλμ/ώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή