Champions League: Στην τελική ευθεία για τους Ομίλους

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009 11:15
A- A A+

Στην τελική ευθεία πριν την φάση των ομίλων, μπαίνει το προσεχές διήμερο το Champions League, με τη διεξαγωγή των πρώτων αναμετρήσεων για τα πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται αύριο στην Μολδαβία με την Σερίφ Τίρασπολ, ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται μεθαύριο στο ΟΑΚΑ την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σε χαμηλούς τόνους αναχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού για την Μολδαβία με τον Τιμούρ Κετσπάγια να επισημαίνει ότι πρέπει να μπουν οι βάσεις της πρόκρισης από το πρώτο ματς. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι αναγνωρίζει ότι η Σέριφ είναι ικανή να διεκδικήσει την πρόκριση.

Σοβαρότητα ζήτησε ο Τιμούρ Κετσπάγια από τους παίκτες του σε δηλώσεις του λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής των «ερυθρολεύκων»: «Η Σέριφ είναι καλή ομάδα και δεν είναι τυχαίο που έχει φτάσει μέχρι τα πλέι οφ του Champions League. Είναι μια σοβαρή και οργανωμένη ομάδα μέσα στο γήπεδο και το ζητούμενο για εμάς είναι να είμαστε το ίδιο σοβαροί και συγκροτημένοι για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από το πρώτο ματς ώστε να πάρουμε τις βάσεις για την πρόκριση. Σοβαρότητα και συγκέντρωση το μυστικό για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Σίγουρα έχουνε το όπλο ότι έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους. Η Σέριφ έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια από μας, αλλά αν παίξουμε αυτό που μπορούμε, τότε θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Τώρα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι. Σε ένα πρώτο ματς εκτός έδρας χρειάζεται να είμαστε αυτοί που πρέπει ώστε να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να μας φέρει σε δύσκολη θέση και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Δηλώσεις έκανε και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ο οποίος μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζευγάρι του Παναθηναϊκού με την Ατλέτικο Μαδρίτης. «Είναι και οι δύο πολύ υψηλού επιπέδου ομάδες. Βέβαια η Ατλέτικο έχει λίγη περισσότερη ποιότητα, έχει παίκτες που κάνουν την διαφορά όπως οι Αγκουέρο, Φορλάν και Μάξι Ροντρίγκεζ. Επειδή έπαιξα κάποια χρόνια εκεί υποστηρίζω την Ατλέτικο. Θα είναι υψηλού επιπέδου τα μας ανάμεσα δύο δυνατές ομάδες», ανέφερε ο Αργεντίνος.

Όσον αφορά το εμπόδιο της Σερίφ που καλείται να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός, ο Γκαλέτι προειδοποίησε: «Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο σε αυτό το επίπεδο. Να μην πάρουμε τον αντίπαλο αψήφιστα και να κάνουμε αυτά που πρέπει για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Σέριφ έχει παίξει μερικά παιχνίδια περισσότερα από εμάς, αλλά αυτό δεν αλλάζει την δική μας προετοιμασία για το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι από την στιγμή που βρίσκεται ένα βήμα πριν το Champions League είναι ικανή να διεκδικήσει την πρόκριση και εμείς δεν πρέπει να το επιτρέψουμε».

Σε ερώτηση για το αν θα σκοράρει, αφού πρόπερσι ήταν από τους πρώτους σκόρερ του Ολυμπιακού στο Champions League, αρκέστηκε να πει: «Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε αν θα παίξω και από κει και πέρα βλέπουμε. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στο Champions League με τον Ολυμπιακό ακόμα μια χρονιά».

Με την αποστολή του Ολυμπιακού δεν ταξίδεψαν οι τραυματίες Τοροσίδης, Νταρμπισάιρ και Γιάννης Παπαδόπουλος, καθώς και ο ανέτοιμος Στολτίδης, ενω οι 20 παίκτες που έχει στην διάθεση του ο Κετσπάγια είναι οι Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Ντιόγκο, Ντομί, Μαρέσκα, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Γκαλέτι, Μέλμπεργκ, Οσκαρ, Πάρντο, Ζεβλάκοφ, Ζαϊρί, Γκαλίτσιος, Μήτρογλου, Νικοπολίδης, Πάντος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Σοϊλέδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχει ως εξής:

Τρίτη 18 Αυγούστου

Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σέλτικ (Σκοτία)-Αρσεναλ (Αγγλία)

Τιμισοάρα (Ρουμανία)-Στουτγκάρδη (Γερμανία)

Κοπεγχάγη (Δανία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Φιορεντίνα (Ιταλία)

Τετάρτη 19 Αυγούστου

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)

Βέντσπιλς (Λετονία)-Ζυρίχη (Ελβετία)

Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)-Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία)

Λιόν (Γαλλία)-Αντερλεχτ (Βέλγιο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις