Βολές κατά του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens εκτόξευσε η ΝΔ, κατηγορώντας τους πως «προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο, παραποιούν βάναυσα την αλήθεια και σερβίρουν το ένα ψέμα μετά το άλλο» http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/17/1702740.htm .
«Η αλήθεια είναι μία, ξεκάθαρη και πέρα από κάθε αμφισβήτηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, επισημαίνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα του οποίου κορυφαίο στέλεχος έχει παραδεχθεί - και μάλιστα με δική του ομολογία - ότι πήρε χρήματα από τα ΅Άμαύρα ταμείαΆΆ της SIEMENS. Για το γεγονός αυτό το ΠΑΣΟΚ κάνει ότι έχει πάθει αμνησία».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε επίσης πως «τα 71 εμβάσματα συνολικού ύψους - σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν δημοσιευμένα- 57 εκατομμυρίων ευρώ αφορούν την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2003. Είναι δηλαδή εκείνη η περίοδος κατά την οποία υπεγράφησαν όλες οι συμβάσεις που αφορούσαν μεγάλα έργα όπως είναι η ψηφιοποίηση του ΟΤΕ και το C4I. Η ανακούφιση που το ΠΑΣΟΚ αισθάνεται από την παραγραφή των αδικημάτων αυτών λόγω της απόφασης της Γερμανικής Δικαιοσύνης είναι η μόνη ερμηνεία για την υποκριτική και αλαζονική συμπεριφορά του».
Επανέλαβε δε πως «με ενέργειες της Δικαιοσύνης, την οποία το ΠΑΣΟΚ λοιδορεί κατά σύστημα, αποκαλύφθηκαν όλες οι μέχρι τώρα γνωστές πτυχές αυτής της υπόθεσης», ενώ διερωτήθηκε «τι επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ με τις συνεχείς επιθέσεις του κατά της Δικαιοσύνης. Μήπως να σταματήσει να λειτουργεί ανεξάρτητα η Δικαιοσύνη όποτε δεν το συμφέρει;»
Έκανε ακόμη λόγο για «κινήσεις φθηνού εντυπωσιασμού», καθώς, όπως επεσήμανε «είναι γνωστό και στους πρωτοετείς ακόμη φοιτητές της νομικής σχολής, ότι μήνυση εναντίον κατηγορούμενου για ισχυρισμούς που διατυπώνει με σκοπό την υπεράσπισή του, δεν έχει καμιά προοπτική επιτυχίας».
Ο κ. Αντώναρος κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει τι θέλει. «Να εκδοθεί ή να μην εκδοθεί ο υπόλογος κατηγορούμενος; Πώς είναι δυνατόν να λέει το ΠΑΣΟΚ σήμερα, τη Δευτέρα το πρωί, ότι είναι σόου η προβλεπόμενη έλευση του; Και ότι είναι φιάσκο η αναβολή που αποφάσισε το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο λίγες ώρες αργότερα; Δεν αντιλαμβάνονται αλήθεια ότι αυτογελοιοποιούνται;»
«Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε σύγχυση και αμηχανία. Το ΠΑΣΟΚ είναι δέσμιο του μικροκομματικού του σχεδιασμού. Το ΠΑΣΟΚ είναι αιχμάλωτο της προσωπικής αγωνίας του αρχηγού του και της ηγετικής του ομάδας. Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου έχει βαθιές ρίζες στο βεβαρημένο με σκάνδαλα παρελθόν του. Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου λένε ΟΧΙ σε όλες τις θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Γιατί λένε όχι; Τι φοβούνται; Τι έχουν να κρύψουν;», τόνισε.
«Η πολιτεία έχει κάνει, κάνει και θα εξακολουθήσει να κάνει ό, τι χρειάζεται για να ξεκαθαρίσει πλήρως αυτή η υπόθεση. Όλα στο φως. Καμιά σκιά. Καμιά υποχώρηση στο θέμα της διαφάνειας», σημείωσε καταλήγοντας.
ΠΑΣΟΚ: Φιάσκο η αναστολής της έκδοσης Χριστοφοράκου
«Τα αδιέξοδα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνονται ανάγλυφα στη σημερινή χωρίς έρμα επιχειρηματολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου. Το δε ύφος και η επιθετικότητα της δήλωσης εξηγούνται από την προφανή αμηχανία, μετά το σημερινό φιάσκο της αναστολής της έκδοσης Χριστοφοράκου από την γερμανική Δικαιοσύνη», απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως «οι πολίτες έχουν διαμορφώσει μια ξεκάθαρη άποψη για το ποιος ευθύνεται για τα μεγάλα σκάνδαλα που ταλανίζουν τον τόπο. Αυτή η άποψη εξάλλου αποτυπώθηκε και στην κάλπη στις πρόσφατες ευρωεκλογές».
Σε ό,τι αφορά την ευθύνη για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση Siemens, υπογράμμισε πως «ευθύνονται αυτοί, οι οποίοι τρεις φορές αρνήθηκαν την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ», «αυτοί, που έκλεισαν την Βουλή για να γίνει παραγραφή των αδικημάτων όσων πολιτικών στελεχών είχαν εμπλοκή στα σκάνδαλα», «αυτοί, που άφησαν τον κ. Χριστοφοράκο να διαφύγει στο εξωτερικό», «αυτοί, που φρόντισαν οι κατηγορίες κατά του κ. Χριστοφοράκου να σταματούν στις εκλογές του 2004», «αυτοί, εξαιτίας των ενεργειών των οποίων, ο κ. Χριστοφοράκος εάν και όποτε επιστρέψει στην Ελλάδα, αντιμετωπίζει μόνο κατηγορίες που αφορούν σε ένα πεντάμηνο το 2003».
«Εάν λοιπόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ψάχνει για ευθύνες, δεν έχει παρά να ζητήσει από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος να κοιταχθούν όλοι μαζί στον καθρέφτη», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.