Αποχώρηση της Γεωργίας από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009 20:05
A- A A+

Αποσύρεται επίσημα από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών η Γεωργία, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Ντέιβιντ Τζαλαγκάνια, ένα χρόνο μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, η Γεωργία ολοκληρώνει αύριο Τρίτη τη διαδικασία απόσυρσης από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, που διήρκεσε ένα έτος.

Πρόσθεσε πάντως ότι η Γεωργία θα εξακολουθήσει να τηρεί ορισμένες συμφωνίες που έχουν συναφθεί στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και αφορούν το εμπόριο και τις μετακινήσεις προσώπων στα κράτη-μέλη της Κοινοπολιτείας.

«Η Γεωργία θα εξακολουθήσει να αποτελεί μέρος κάποιων συγκεκριμένων διεθνών συμφωνιών που υπεγράφησαν στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, περιλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την απαλλαγή θεωρήσεων διαβατηρίων και του ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των κρατών - μελών της Κοινοπολιτείας», αναφέρει δήλωση του υφυπουργού.

Την αποχώρηση της Γεωργίας από την Κοινοπολιτεία είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος της χώρας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, τον Αύγουστο του 2008, στη διάρκεια του ρωσο-γεωργιανού πολέμου των πέντε ημερών, για τον έλεγχο της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Το κοινοβούλιο της Γεωργίας είχε εγκρίνει ομόφωνα την απόφαση Σαακαβασίλι, στις 14 Αυγούστου 2008.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή