Επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Τιράνων σε Αγ. Σαράντα και Αργυρόκαστρο

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009 21:48
A- A A+

Να μην αποκοπούν απΆ τον τόπο τους, ανεξάρτητα από το που ζουν και εργάζονται, κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών των Αγίων Σαράντα και Αργυροκάστρου ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κατά την περιοδεία του, από την Πέμπτη 13 Αυγούστου μέχρι και σήμερα, σε ενορίες της Μητρόπολης Αργυροκάστρου.

Το πρωί ο κ. Αναστάσιος μίλησε στο Αργυρόκαστρο σε μέλη της Διαβαλκανικής Ομοσπονδίας Ορθόδοξων Νεολαιών.

Χθες τέλεσε τα θυρανοίξια και λειτούργησε στο ναό του Τεπελενίου, όπου ο Δήμαρχος της πόλης έκανε λόγο για το ρόλο του Αρχιεπισκόπου στην ειρηνική συνύπαρξη κοινωνικών ομάδων με διαφορετική προέλευση και πίστη.

Το Σάββατο 15 Αυγούστου έκανε τα θυρανοίξια και ιερούργησε στο ναό των Αγίων Σαράντα Αλίκου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρέστη στα αποκαλυπτήρια της πέτρινης επιγραφής της πλατείας του Μουρσιού Αγίων Σαράντα, που με απόφαση του Επαρχιακού Συμβουλίου της περιοχής, φέρει τΆ όνομά του. Ο Έπαρχος Δήμος Κότης αναφέρθηκε στο πολύπλευρο και εκτεταμένο εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο του κ. Αναστασίου και τον ανακήρυξε «επίτιμο δημότη» του χωριού.

Το απόγευμα της Πέμπτης 13 Αυγούστου ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θεμελίωσε το ναό των Αγίων Αθανασίου και Νήφωνος στο Λούκοβο της Χειμάρρας, παρουσία δεκάδων πιστών που τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.

Στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο συνόδευε στις μετακινήσεις του ο επιχώριος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν παράγοντες της ομογένειας, βουλευτές, τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή