ΚΚΕ: Σκληρή, αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009 14:57
A- A A+

Για «σκληρή, αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, την οποία υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο το ΚΚΕ με αφορμή το πακέτο των 425 εκατ. ευρώ προς τους αγρότες και τα δημοσιεύματα περί απειλής προστίμου από την Κομισιόν εξαπέλυσε το ΚΚΕ.

«Τα ψίχουλα που εξαναγκάστηκε να δώσει η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων στην αρχή της χρονιάς, σε καμιά περίπτωση δεν έλυσαν τα οξυμένα προβλήματα και αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η σκληρή, αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, με την οποία συμφωνούν και υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Τονίζει δε πως η απάντηση στις αντιρρήσεις της Κομισιόν πρέπει να είναι «απειθαρχία και ανυπακοή στην ΕΕ, η οποία προωθεί δισεκατομμύρια ευρώ κρατικών ενισχύσεων σε τραπεζίτες, βιομηχάνους, εφοπλιστές και μεγαλοξενοδόχους, όχι όμως στη δοκιμαζόμενη αγροτιά».

«Η φτωχομεσαία αγροτιά για να υπερασπιστεί το δίκιο της και την προοπτική της πρέπει να βρεθεί στο δρόμο του αγώνα. Να δυναμώσει και να αναπτύξει την κοινή δράση και πάλη της με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους, για το γκρέμισμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και εκμετάλλευσης, για να παράγουμε φτηνά και καλά ποιοτικά τρόφιμα για το λαό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή