Εκδηλώσεις στα σχολεία για την Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009 18:57
A- A A+

Στις 15 Σεπτεμβρίου θα εορταστεί το σχολικό έτος 2009-2010 η Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας με κεντρικό θέμα «Δημοκρατία και Πολιτική Ανεκτικότητα», σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, το ΥΠΕΠΘ, σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, θα οργανώσει μια σειρά από εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

* Σχολική εκδήλωση, με συμμετοχή του εκπαιδευτικού προσωπικού και όλων των μαθητών του σχολείου, στην οποία:

- θα αναγνωστούν τα μηνύματα του προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας.

- θα εκφωνηθεί ομιλία από έναν εκπαιδευτικό και ένα μαθητή, σχετικά με την αξία της Δημοκρατίας, την ενθάρρυνση για την ελεύθερη έκφραση των απόψεων όλων των πολιτών, την καλλιέργεια ενός πολιτισμού ανεκτικότητας, την άμβλυνση των εντάσεων που προκύπτουν από τις αντιθέσεις και την προσπάθεια για σύνθεση των διαφορετικών απόψεων.

* Επιπλέον, την ίδια ημέρα, σε όλες τις σχολικές μονάδες, θα πραγματοποιηθούν κατά βαθμίδα εκπαίδευσης και άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν διαγωνισμό έκθεσης και ζωγραφικής, με θέμα σχετικό με τη Δημοκρατία.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή