Συλλυπητήρια Ομπάμα για το θάνατο του πρώην προέδρου της Ν. Κορέας

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009 19:36
A- A A+

Φόρο τιμής στον πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Κιμ Ντάε Γιουνγκ, ο οποίος πέθανε σήμερα, απότισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, εξαίροντας τις προσπάθειές του για την προώθηση της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο.

«Λυπήθηκα για το θάνατο του πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας, Κιμ Ντάε Γιουνγκ ενός ακούραστου υπερασπιστή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου», αναφέρει ο Ομπάμα σε γραπτή δήλωσή του.

«Ο πρόεδρος Κιμ διακινδύνεψε τη ζωή του για να θέσει σε λειτουργία και να διοικήσει ένα πολιτικό κίνημα που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εγκαθίδρυση ενός δυναμικού δημοκρατικού συστήματος στη Δημοκρατία της Κορέας», προστίθεται.

«Οι υπηρεσίες του στη χώρα του, οι προσπάθειές του για την προώθηση της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο και οι προσωπικές του θυσίες στο όνομα της ελευθερίας αποτελούν πηγή έμπνευσης και ποτέ δεν πρόκειται να ξεχαστούν», επισημαίνεται στην προεδρική δήλωση.

«Εξ ονόματος του αμερικανικού λαού αποστέλλω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον κορεατικό λαό», καταλήγει.

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας, τιμημένος με το Νόμπελ Ειρήνης, πέθανε σήμερα σε ηλικία 83 χρόνων, νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο από τον Ιούλιο λόγω πνευμονίας.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή