Τεν Κάτε: Την άμυνα και τα μάτια μας

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009 20:45
A- A A+

Ο Χενκ τεν Κάτε μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν το πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ατλέτικο επεσήμανε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα την άμυνά τους, για να μην δώσουν τη δυνατότητα στους Ισπανούς να τρέξουν.

Η πρώτη ερώτηση προς τον Ολλανδό προπονητή έγινε από Ισπανό δημοσιογράφο και αφορούσε τον τρόπο άμυνας στους Φορλάν, Ροντρίγκεζ και Αγκουέρο, με τον τεν Κάτε να απαντά: «Είναι κι αυτοί άνθρωποι. Έχουν μητέρα και πατέρα όπως οι δικοί μας ποδοσφαιριστές».

Όσο για το αν υπάρχει κάτι που τον ανησυχεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε: «Η Ατλέτικο είναι μία ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές, μία ομάδα που προέρχεται από ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το δικό μας. Έχουμε την εμπειρία να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια ομάδα. Έχουμε σεβασμό στην Ατλέτικο αλλά και αυτοπεποίθηση», απάντησε ο τεν Κάτε.

Μιλώντας για την ισπανική ομάδα και τα χαρακτηριστικά της ο Ολλανδός προπονητής είπε: «Η Ατλέτικο είναι μία επικίνδυνη ομάδα εκτός έδρας, επιθετική, γρήγορη και μπροστά έχει παίκτες που σημειώνουν πολλά γκολ. Αύριο εμείς θα παίξουμε για το μηδέν γιατί πάντοτε υπάρχει η ρεβάνς για να διορθωθούν τυχόν λάθη. Στα προηγούμενα παιχνίδια βάλαμε γκολ οπότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να συμβεί το ίδιο. Θα είναι καλό να διατηρηθεί το μηδέν αλλά σαφέστατα θα επιδιώξουμε να βάλουμε γκολ».

Για το αν είναι έτοιμη η δική του ομάδα, ο Χενκ τεν Κάτε δήλωσε: «Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι και διαθέτουμε αυτοπεποίθηση και πίστη. Θα παίξουμε στην έδρα μας, ενώπιον 80.000 φιλάθλων. Όλοι ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός πάντα διεκδικεί τη νίκη αλλά αύριο πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί για να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να συγκριθεί η Ατλέτικο με τη Βιγιαρεάλ, την οποία αντιμετώπισε στην περσινή διοργάνωση ο Παναθηναϊκός, ο τεν Κάτε είπε: «Δοκίμασα να κάνω μία σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες, έχουν όμως διαφορετικό στιλ. Η Ατλέτικο στηρίζεται στην αντεπίθεση, αυτή είναι η βασική τους διαφορά. Έχω ζητήσει να παίξουμε με μεγάλη προσοχή στην άμυνα για να μην αφήσουμε ανοιχτούς χώρους για αντεπίθεση. Το μήνυμα στους παίκτες μου είναι επίθεση με μυαλό χωρίς να ξεχνάμε τις αμυντικές μας θέσεις», κατέληξε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις