Στη Ρόδο ο Τζον Μακέιν συνοδεία γερουσιαστών

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009 13:43
A- A A+

Ολιγόωρη επίσκεψη στη Ρόδο πραγματοποίησε ο γερουσιαστής και υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον Μακέιν, συνοδεία των γερουσιαστών Τζο Λίμπερμαν και Σούζαν Κόλινς.

Σήμερα το πρωί, οι τρεις γερουσιαστές επισκέφθηκαν το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, όπου ξεναγήθηκαν από τον δήμαρχο Ρόδου Χατζή Χατζηευθυμίου.

Μετά την ξενάγηση, οι τρεις Αμερικανοί γερουσιαστές συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη, με τον οποία συζήτησαν θέματα που αφορούν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Στις δηλώσεις τους, όσο ο κ. Μακέιν όσο και οι δύο άλλοι γερουσιαστές, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τις ομορφιές της Ρόδου και συνεχάρησαν την Ελλάδα για την προσπάθεια που καταβάλλει σε ό,τι αφορά την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως είπε ο κ. Μακέιν, πρώτη φορά είχε επισκεφθεί τη Ρόδο πριν από πολλά χρόνια ως αξιωματικός του ναυτικού και έκτοτε επισκέπτεται τακτικά το νησί.

Ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Μακέιν σημείωσε ότι υπάρχουν πάντα θέματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά όπως είπε, έχει διαπιστωθεί σταθερή βελτίωση των σχέσεων με την πάροδο των ετών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι σχέσεις θα βελτιωθούν ακόμα περαιτέρω.

Από την πλευρά του, ο κ. Λίμπερμαν εξέφρασε την αισιοδοξία του για την περαιτέρω βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων οι οποίες, όπως εκτίμησε, θα γίνουν ακόμα πιο στενές μέσα στα επόμενα χρόνια, ενώ αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τα αξιοθέατα του νησιού.

«Είμαστε εδώ για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας και για να πούμε ευχαριστώ για την ευγενική στάση που έχουν δείξει οι Ροδίτες στους ναύτες μας όταν επισκέπτονται το νησί», τόνισε με τη σειρά της η κ. Σούζαν Κόλινς.

Οι τρεις γερουσιαστές αναχώρησαν από τη Ρόδο για τις ΗΠΑ αργά το μεσημέρι.-

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή