IAAF: «Καθαροί» όλοι οι αθλητές του τελικού των 100μ.

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009 14:29
REUTERS /FABRIZIO BENSCH

A- A A+

Αρνητικά ήταν τα δείγματα των οκτώ φιναλίστ του τελικού των 100 μέτρων, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ελέγχους ντόπινγκ, ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF).

«Όλοι οι έλεγχοι των φιναλίστ αυτής της χρονιάς ήταν αρνητικοί», τόνισε ο εκπρόσωπος της IAAF Νικ Ντέιβις, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η IAAF για το θέμα, μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Όλα τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι αρνητικά. Παρακαλούμε να σημειωθεί ότι όλοι οι αθλητές που μετείχαν σ΄ αυτόν τον τελικό είχαν επίσης ελεχθεί και άλλες φορές πριν από τον τελικό των 100 μέτρων και τα δείγματα ήταν αρνητικά».

Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε ο Γιουσέιν Μπολτ με την εκπληκτική επίδοση -και νέο παγκόσμιο ρεκόρ- των 9.58 δευτερολέπτων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι επτά από τους οκτώ σπρίντερ της κούρσας είχαν επίδοση μέχρι 10 δευτερόλεπτα.

Σημειώνεται επίσης ότι μετά τον τελικό κυκλοφόρησαν φήμες σε γερμανικές και σουηδικές εφημερίδες πως ένας αθλητής του τελικού των 100 μέτρων είχε βρεθεί «θετικός» σε έλεγχο ντόπινγκ και πιο συγκεκριμένα ο Ντάνιελ Μπέιλι από την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος με 9.93.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις