Υποδέχεται την Ατλέτικο ο Παναθηναϊκός

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009 20:17
UPD:20:19
A- A A+

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» καλούνται να δώσουν απόψε το πρώτο σκέλος των προκριματικών του Champions League απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η προ δύο εβδομάδων κλήρωση δε έκανε το «χατίρι» στην ομάδα του Χενκ τεν Κάτε, όμως το όνομα του αντιπάλου είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση, η οποία αν ξεπεραστεί θα δώσει άλλο αέρα στο ελληνικό συγκρότημα.

Στόχος του Παναθηναϊκού δεν είναι άλλος από τη νίκη, όμως και μια ισοπαλία κρίνεται καλό αποτέλεσμα καθώς μια καλή εμφάνιση του «τριφυλλιού» στο Βιθέντε Καλντερόν μπορεί να δώσει την πολυπόθητη πρόκριση.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, σαφώς, γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού, καθώς οι αντίπαλοί του μπορούν να κάνουν τη ζημιά ανά πάσα στιγμή. Το ματς όμως δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με φόβο, καθώς από την πλευρά τους οι παίκτες των «ροχιμπλάνκος» γνωρίζουν πως θα αντιμετωπίσουν μια «καυτή» ατμόσφαιρα και μια ομάδα διψασμένη για διάκριση.

Το σύστημα

Ο Χενκ τεν Κάτε αναμένεται να παρατάξει την ομάδα αλά... Ίντερ, δηλαδή με τρία αμυντικά χαφ, το ένα εκ των οποίων θα έχει και δημιουργικές ικανότητες, μπροστά από αυτούς δύο παίκτες που θα βοηθούν ανασταλτικά αλλά θα κινούνται περισσότερο στα άκρα, προκειμένου να δημιουργούν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα είτε με προσωπικές ενέργειες, είτε τροφοδοτώντας τον μοναδικό προωθημένο.

Το 4-3-2-1 είναι ένα σύστημα με πολλές επιλογές καθώς όταν η ομάδα αμύνεται, ένας χαφ μπορεί να μετατρέπεται σε αμυντικό, ενώ στις επιθέσεις, οι μέσοι μπορούν να δώσουν επιπλέον επιλογές τόσο στον άξονα, όσο και στα άκρα.

Η σκέψη του Ολλανδού είναι να παρατάξει την ομάδα με τους Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Σπυρόπουλο, δεξιά τον Μουν, στο κέντρο της άμυνας τον Βύντρα με παρτενέρ τον Ζιλμπέρτο (όπως έδειξαν οι τελευταίες προπονήσεις).

Το τρίο των αμυντικών χαφ θα αποτελούν οι Σιμάο, Κατσουράνης και η πιθανή έκπληξη που ακούει στο όνομα Μάτος, πιο μπροστά σίγουρη θέση έχει ο Καραγκούνης με τον Λέτο ή τον Σαλπιγγίδη να μάχονται για την άλλη, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Τζιμπριλ Σισέ, ο οποίος είναι «πεινασμένος» για το παρθενικό του γκολ.

Οι σκέψεις του Ρεσίνο

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι της ισπανικής ομάδας πιστεύουν πως θα είναι αυτοί οι οποίοι θα συμμετάσχουν στους χρυσοφόρους ομίλους, όμως δείχνουν να σέβονται τον Παναθηναϊκό.

Οι «ροχιμπλάνκος» θα παραταχθούν με το φυσιολογικό τους σχήμα, το οποίο συνήθως είναι επιθετικό και δεν περιορίζεται στην αμυντική λειτουργία.

Η πιθανή ενδεκάδα της Ατλέτικο: Ασένχο, Χάιντιγκα, Ουιφαλούσι, Χουανίτο, Αντόνιο Λόπες, Μάξι Ροντρίγκεζ, Ραούλ Γκαρσία, Πάουλο Ασουνσάο, Σιμάο, Φορλάν, Αγκουέρο.

Να σημειωθεί πως η συμμετοχή του Αγκουέρο δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη καθώς φημολογείται πως η Τσέλσι θα επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση για την απόκτησή του και πιθανή χρησιμοποίησή του στο ματς, θα τον θέσει εκτός ευρωπαϊκών αγώνων με άλλη ομάδα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει την καλύτερη παράδοση σε αγώνες που έχει δώσει στην Ελλάδα καθώς τις σεζόν 1970-71 και 1993-94 με πανιώνιο και ΟΦΗ αντίστοιχα δεν κατάφερε να «αποδράσει» με νίκη.

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις