Παναθηναϊκός-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009 23:40
UPD:20/08/2009 00:11
REUTERS/YIORGOS KARAHALIS

A- A A+

Κόντρα σε μια ομάδα τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω των δυνατοτήτων του, όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός το πάλεψε, χωρίς όμως να μπορέσει να αποφύγει την καταδικαστική για τις ελπίδες του ήττα με 2-3 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Οι «πράσινοι» παίζοντας σχεδόν όλο τον αγώνα με την πλάτη στον τοίχο κατάφεραν να βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι και στα 90 λεπτά, παρότι από νωρίς φάνηκε πως οι «ροχιμπλάνκος» θα αποτελούσαν σχεδόν αξεπέραστο εμπόδιο.

Έτσι, αν και βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 3-1, μπόρεσαν να μειώσουν και αν ήταν λίγο πιο τυχεροί ίσως πετύχαιναν και την ισοφάριση.

Παρόλα αυτά τα γκολ των Μάξι Ροντρίγκεζ στο 36', του Φορλάν στον 65' και του Αγκουέρο στο 70' αποδείχθηκαν καταστροφικά, παρότι ο Σαλπιγγίδης είχε καταφέρει στο μεσοδιάστημα να ισοφαρίσει, ενώ ο Λέτο μείωσε προς το τέλος σε 2-3.

Πάντως, η Ατλέτικο εκτός ενός διαστήματος στην αρχή του παιχνιδιού πρέπει να τονισθεί πως κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας συντριπτική κατοχή της μπάλας, παίζοντας ποδόσφαιρο αξιώσεων και φτάνοντας δίκαια στη νίκη.

Όχι πως ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να είχε φύγει από το γήπεδο με κάτι καλύτερο. Χωρίς, όμως, την τύχη να είναι με το μέρος τους, με τα δεδομένα προβλήματα στην άμυνα και το παιχνίδι να ξεφεύγει σε ρυθμό δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Μέσα σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την ατυχή διαιτησία του Γερμανού Φέλιχ Μπιρχ και των βοηθών του. Γιατί μπορεί σωστά να ακύρωσαν ως οφ-σάιντ γκολ του Σαλπιγγίδη στο 33', όμως άφησαν πολλές φάσεις στους Ισπανούς, την ίδια ώρα που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα «ευαίσθητοι» στις κόντρες των παικτών του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Μουν, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σπυρόπουλος, Μάτος, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σισέ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ασένχο, Α. Λόπεθ, Χάιτινγκα, Χουανίτο, Ουϊφαλούσι, Πάουλο Ασουνσάο, Ραούλ Γκαρσία, Μάξι Ροντρίγκες, Σιμάο Σαμπρόσα, Αγουέρο, Φορλάν

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις